2018.08.15 13:28 (prieš 8 m.)
Niuni parašė:
O kaip nubrėžti tą ribą kada galima kada ne? Kaip kitos mamos daro? Aš galvojau kad yra nubrėžta riba nes net sakydavau jam nusiprausiam, išsivalom dantukus ir eina…
Na mūsų atveju pvz. lūžis įvyko, kai liko maitinimai tik prieš miegus. Gal dėl to, kad tai gana aiški taisyklė. Nors, kita vertus, taisyklė "tik namie" galiojo jau seniai, bet tai jam nesutrukdydavo reikalaut pieno kieme, mieste ir visur kitur (neduodavau, bet be scenų neapsieidavom). Tai vat ir nežinau, čia tik šiaip pasvarstymai. Atrodo, jei būna tik naktį, tai irgi pakankamai aišku turėtų būt. Na, man labai pasiteisino sprendimas pasilikti tik vieną maitinimą prieš miegą, bet ir vaikas jau didesnis buvo, ir nebuvo tai visiškai be streso atsisakymas. Tai kitiems tokio ir nesiūlau. Tuo labiau, jei dar dantys nusimato ateity.
Bet gal tai visgi geriau nei visai nutraukti. Plius ir krūtinei lengviau, kai palaipsniui.
Dėl vyro tai tikrai, manau, verta pabandyt labai nesicackinant duoti jam kažkokių užduočių arba tiesiog palikt vaikus bent porai valandų. Arba išvaryt visus tris į parką ir pačiai ramiai pabūt namie
Kad tinginys, tai čia nepasiteisinimas, nu aš irgi tinginė, bet kai vaikas šalia, tai labai nepritingėsi - eini ir darai, ką reikia. Mano vyras irgi palieka bardaką, kai pabūna su vaiku, bet tai nieko tokio. Su laiku ateina įgūdžiai. Man svarbu, kad visi sotūs, laimingi, vaikas prižiūrėtas, o aš galiu ramiai eit, kur noriu. Susitvarkom vėliau kartu.