Laura86S parašė:
6% arba 21%, priklausomai ar taikot npd ar ne
Ačiū labai
Laura86S parašė:
6% arba 21%, priklausomai ar taikot npd ar ne
Ačiū labai
Sveikos, gal kas pagelbės. Nuo 2023 m. kovo esu UT, darbą palikau dėl sunkaus krūvio, nepavyko ilgą laiką pastoti, tačiau poilsis padarė savo ir laukiamės! Kadangi dar ne daug laiko, įsidarbinti kaip ir spėčiau, tačiau nelabai norėtuos streso šioje situacijoje. Darbo pasiūlymų gaunu, tad klausimas kaip sureaguotų jei įsidarbinčiau ir praneščiau, kad laukiuos.
Klausimas toks - ar man priklausys išmoka už VPA ir dekretas jei visą laiką dabar išbūčiau UT? Ar ženkliai dėl to mažės išmoka?
Inesto parašė:
Sveikos, gal kas pagelbės. Nuo 2023 m. kovo esu UT, darbą palikau dėl sunkaus krūvio, nepavyko ilgą laiką pastoti, tačiau poilsis padarė savo ir laukiamės! Kadangi …
Mane automatiškai išbraukė iš užimtumo tarnybos, dėl to kad laukiausi. 12 savaičių buvo ir išbraukė.
As isejau is darbo ir po poros savaiciu suzinojau, kad laukiuosi. Per pirma pokalbi UZT pasisakiau apie tai ir niekas manes is niekur neismete
Kas liecia darbo ieskojima, pradejau sakyt, kad labai bloga yra, kad vemiu ir visa kita, tai kolkas apie tai pagalvot negaliu (nes darbo ieskot ir neplanavau, siek tiek pagrazinau realybe😅) tai darbuotoja taip ir paklause po mano zodziu, kad turbut kol praeis visi blogumai darbo ir neieskosiu, atsakiau, kad turbut taip. Palinkejo grazaus laukimo ir pasake paskambinti, kai daktare israsys isejima i dekreta
tai visa si laika sekmingai gaunu bedarbio pasalpa ir visos ismokos susijusios su vaiku man priklausys, nes turiu pakankamai stazo. Faktas, kad ismokos sumazes, bet viskas priklauso nuo atlyginimo kuri gavote darbe, tai kiek jos sumazes yra labai individualu, reiktu jum paciai pasiskaiciuoti viska.
Inesto parašė:
Sveikos, gal kas pagelbės. Nuo 2023 m. kovo esu UT, darbą palikau dėl sunkaus krūvio, nepavyko ilgą laiką pastoti, tačiau poilsis padarė savo ir laukiamės! Kadangi …
Tai dar paminesiu del ismokos, kad ji skaiciuojasi is 12 paskutiniu menesiu atemus viena menesi iki teises isejimo i dekreta. Tai tarkim mano atveju as i dekreta iseinu geguzes menesi, tai man skaiciuosis 2022 balandis - 2023 kovas pajamos. Tai vadinasi tik 5 men is 12 men man ieis bedarbio pasalpa, visa kita is buvusio darbo atlyginimo. Ir zinant, kad pirmi menesiai pasalpos gavimo yra didziausi, man labai jau kazkaip stipriai vaiko ismoku nesugadins, nes buvusiam darbe gaudavau nebloga atlyginima
dar beje bedarbio ismoka bus mokama visus 9 menesius ir zinau, kad galima parasyti kazkoki prasyma del dar 2 papildomu menesiu ismokai, del nestumo.
Lauralcl parašė:
Sveikos,geguzes 22d. akusere sako, jog jau galiu eiti i dekreta...esu stovinti darbo birzoje ir gaunu pasalpa,ar man apsimoka eiti dabar.i dekreta ar ko veliau,jog …
Bet kokiu atveju jus isleis nuo 30 sav, nes nedirbanti esat.
Sveikos, dėl sunkaus darbo krūvio teko išeiti iš darbo, stažo Lietuvoje turiu tik du mėnesius, bet nuo kovo galo stoviu užt. Bandžiau keltis stažą iš užsienio, bet sodra gavo atsakymą, kad ta šalis nemato mano darbo stažo.. klausimas būtų toks, kol stoviu biržoje man kaupiasi stažas išmokoms ar nelabai? Ir kokios išmokos man priklausytų?
Winilla parašė:
Sveikos, dėl sunkaus darbo krūvio teko išeiti iš darbo, stažo Lietuvoje turiu tik du mėnesius, bet nuo kovo galo stoviu užt. Bandžiau keltis stažą iš užsienio, bet …
Jeigu negaunat nedarbo draudimo ismokos, tai stazas neina.
Priklausys tada vienkartine nesciai.
Gal zinote kaip yra,greit iseinu i dekreta 05.22,neaisku is ko man skaicios nga ir vpa,stazo turiu,tik tiek kad stoviu darbo birzoje ir jau keli men gaunu pinigelius,be to auginu sunu 2,6m.,ar man isves vidurki is to ka gavau kelis men,ar is sūnaus pinigieliu ka gavome,aciu.
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai