Ūla_la parašė:
Sveikos, turiu klausimą. Buvau atleista iš darbo, dėl uždaromo skyriaus mūsų mieste, kaip tyčia savaitei nepraėjus sužinau, kad laukiuosi.. išeitinę kompensaciją su…
Taip, visos priskaitytos pajamos imsis
Ūla_la parašė:
Sveikos, turiu klausimą. Buvau atleista iš darbo, dėl uždaromo skyriaus mūsų mieste, kaip tyčia savaitei nepraėjus sužinau, kad laukiuosi.. išeitinę kompensaciją su…
Taip, visos priskaitytos pajamos imsis
SierraLeone parašė:
Taip, visos priskaitytos pajamos imsis![]()
Ačiū!😇
Sveikos. Iš sodros atsakymą gavau, bet ne iki galo aišku vistiek. Iki vaikui sueis 2 metai (šių metų liepos 25 dienos) buvau VPA, antri metai išmokos buvo perrašyti ant tėčio. Rugpjūčio mėnesį išėjau iš darbo ir stojau į užt. Dabar laukiuosi ir gimdymo terminas liepos mėnesis. NGA suprantu, kad priklausys ir skaičiuos tą laikotarpį kaip prieš pirmąjį vaiką, bet kaip su VPA?
braskyte23 parašė:
Sveikos, norečiau pasiklaust gal kuri žino. Stovejau darbo biržoje, išejau i dekreta nuo 12-02 ar išmokes dar už lapkriti?
Taip.
Diskusija perkelta iš kitos temos
Sveiki, iskilo toks klausimas. Aisku dar visai neseniai suzinojau kad laukiuosi. Bet vercia susirupinti dekreto ismokos. Situacija tokia jog stovejau darbo birzoje ir nedarbo ismoka gavau paskutine siu metu Gruodzio menesi, taip pat pries 3sav suzinojau jog laukiuosi. Jei isidarbinant nuo sausio/ vasario menesio i darboviete, kada butina informuoti darbdavi apie nestuma? Taip pat isejus i dekreta kokia pinigu suma bus mokama kas menesi sodros? Jei darbo birzoje vidutiniskai paskutinius 6 menesius gavau ismoka 1200eur, ir kai isidarbinsiu (sausi/vasari) iki dekreto atlyginimas butu 2000eur Tai kiek ta ismoka gaunasi isejus i dekreta?.. Plius yra vaikelio pinigai?
Mishka parašė:
Sveiki, iskilo toks klausimas. Aisku dar visai neseniai suzinojau kad laukiuosi. Bet vercia susirupinti dekreto ismokos. Situacija tokia jog stovejau darbo birzoje …
Sodroje yra labai patogi skaičiuoklė, kurioje galite apskaičiuoti savo būsimą išmoką.
Darbdaviui galite pranešti kada jums norisi. Bet nėščiosios kortelę gausite ne ankščiau, nei sueis 12 sav. Tuomet ir dekreto pradžios dieną paskaičiuos.
Reikia atminti, kad darbdavys negalės jūsų atleisti nuo tos dienos, kai oficialiai pranešite apie nėštumą.
Vaiko pinigai priklauso nuo gimimo po ~96€ kiekvieną mėnesį. Taip pat yra vienkartinė išmoka gimus vaikui - 600€.
Per paskutinius 24 mėn, jei turite bent 12 mėn stažą priklausys tiek nga tiek vpa.
Nga pildotės kai gaunate pažymą iš daktaro, arba iškart arba kiek vėliau. Šiek tiek išmoka gali sumažėti tikrai. Nes jei visus 9 mėn išbuvote užt.
Skaičiuoklė yra sodroje. Šiaip nelabai ji aiški bent jau man.
105 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai