fenix parašė:
Piriton Allergy sirupas (pasidomėkite sudėtimi, bus ir Lietuvoje atitikmuo).
Care Virasoothe Chickenpox Relief Cooling Gel - šaldantis gelis
Ačiū!
fenix parašė:
Ačiū!
fenix parašė:
Įsikišiu, tik nežinau, ar teisingai supratau pokalbio kontekstą - vaistai vaikui sergabt vėjaraupiais. Tai jei komentaras pro šoną, nepykit.
Piriton (chlorphenamine) yra stipresnis "migdantis" antihistaminas, panašiai kaip tavegilis. Vaikui iki 6 metų tokio neduočiau. Mano sūnui vaikams su vėjaraupiais puikiausiai užteko "nemigdančio" antihistamino loratidino. Nusipirkus desloratidine (kita loratidino forma) privalumas dar ir tas, kas jis lėčiau pasišalina ir ilgiau veikia. Cetirizine (zyrtec) irgi "nemigdantis". Šalia stipresnio efekto nervinei sistemai, "migdančių" antihistaminų paprastai ir šalutinis poveikis stipresnis ir rimtesnis gali būti.
Ir mano sunelis gime priziurint gimdyma siam nuostabiam gydytojui! Esam labai jam dekingi ♥️ baisiai bijojau gimdymo, plius tai vyko karantino metu, kai visur bardakas, nerimas ir panika! Bet tik ne pas si gydytoja♥️ viskas vyko ramiai, aiskiai, tvarkingai, demesingai, zmoniskai, uz ka esam labai dekingi🌺 daugiau tokiu nuostabiu gydytoju.
Sveikos merginos. Nežinau ar pasakotis ar ne, bet labai blogai jaučiuosi.. Dėl savo asmeniniu santykiu.. Nenoriu kaip sakant skalbti savo skalbinių viešai, nes jūsų čia daug, manau visgi viešuma, nors jus manęs ir nepazystate...ir šiaip kam man jus apkrauti savo problemomis ar tiesiog neigiamomis emocijomis, nenoriu to.. Bet man tiesiog liūdna ir norėtųsi su kažkuo pasikalbėti ar tiesiog buti isklausytai.. Turiu aš tikru draugių, bet su jomis apie tai nesneku, nes man per sunku, aišku kai kuriuos dalykus žino, bet pasakoju ne viska. Jeigu bus noras mane isklausyti, patarti, pasakyti savo nuomone, parasykit man asmenine žinute, kad tiesiog netersti temos. Buckis 🌹
Boružėlytė parašė:
Apie filmukus, žaidimus ir šiaip ekraną
Skaitau Jūsų komentarus ir galvoju: "tobula mama".. kai kils kokių klausimų auklėjant savo dukrytę, būtinai kreipsiuosi patarimų į Jus. Nuostabiai auklėjat savo vaikus! Šaunuolė!
xbrigitux parašė:
Skaitau Jūsų komentarus ir galvoju: "tobula mama".. kai kils kokių klausimų auklėjant savo dukrytę, būtinai kreipsiuosi patarimų į Jus. Nuostabiai auklėjat savo vai…
Tobula - tikrai ne. Tokio net siekio neturiu
Būtų liūdna, jei nebeliktų kur stiebtis. Augu kartu su vaikais. Bet ačiū ;) Šiaip su vyru pagal savo patirtis, požiūrius ir esamą situaciją turim prioritetines sritis. Ekranas - viena iš jų, čia įdėta daug darbo ir energijos, nes tokia populiari kasdienė problema (ar net kelis kartus per dieną pasireiškianti) ir mums labai svarbu, kad užaugę neturėtų problemų su priklausomybe.
Jei kada kas - žinoma, prašom
Boružėlytė parašė:
Tobula - tikrai ne. Tokio net siekio neturiuBūtų liūdna, jei nebeliktų kur stiebtis. Augu kartu su vaikais. Bet ačiū ;) Šiaip su vyru pagal savo patirtis, požiū…
Su tuo ekranu labai greitai gali situacija pasikeisti. Draugės vaikas anksčiau Lego dėliodavo, kai svečiuose būdavom, o pastaraisiais metais (jam 8 metai) duoda telefoną ar filmą pažiūrėti ir jis "dingsta" arba "išsijungia". Suprantu, kad vaikas aktyvus, sunkiai mokykloje susikaupia, reikia labai daug su juo užsiimti, įtariu, perdegė draugė...
Boružėlytė parašė:
Apie filmukus, žaidimus ir šiaip ekraną
Oho komentaras! Ačiū labai, kad nepatingėjot tiek parašyt! Daug idėjų bus ateičiai. Norèjau tik paklaust, kodėl video pokalbiai nesiskaito?
Pas mus su ekranu taip (dukrai 1m8mėn) - vakarais 15 min per stacionarų kompiuterį įjungiam youtube su gyvūnėliais, dukra labai aikčioja, šokinėja, mes jai pasakojam kokius gyvūnus rodo, ką jie daro, kokius garsus skleidžia. Dažniausiai tas 15 min ji ne vien tik spokso į ekraną, bet ir užsiima kita veikla (šokinèja ant lovos, užkandžiauja, nueina į kitą kambarį ir tt). Tada labai žino, kada ją filmuoju/fotografuoju, tai būtinai reikia parodyt rezultatą, ir kelis kartus, ypač filmuotą medžiagą, tai 5-10min pažiūrim, ką esam nufilmavę telefone. Taip būna gal kartą per savaitę. Na ir dar kartais būna pramoga - video selfis, tai laikau telefoną prieš dukrą su įjungta priekine kamera ir ji irgi aikčioja ir žavisi savimi
tai čia irgi gal pora kart per savaitę. Ar visa tai skaitosi, kaip blogas dalykas? Per daug ekrano? Ačiū už atsakymą
Astra parašė:
Su tuo ekranu labai greitai gali situacija pasikeisti. Draugės vaikas anksčiau Lego dėliodavo, kai svečiuose būdavom, o pastaraisiais metais (jam 8 metai) duoda tel…
Kažkaip man Jūsų žinutėj labiau užkliuvo "perdegė draugė" dalis nei kad filmą žiūrintis vaikas. Gal vaikas ir kažkuo kitu norėtų/sutiktų užsiimti, bet gavęs telefono/filmo pasiūlymą nei pats galvos, nei kažko kito prašys. O jei mama išsekusi, nestebina, kad renkasi lengviausią kelią tuo metu. Ir problema ne "ekrano politika", bet kur kas platesnė.
Neaišku, ar perdegė darbinėse, ar mamos pareigose. Deja, pažįstu ne vieną žmogų, kuris perdegė darbe. Tie, kurie be vaikų, atsistato per maždaug metus. Su vaikais tas gali trukti ir kur kas ilgiau (vienas pažįstamas trečius metus stojasi ant kojų). O jei būtent motinystė/tėvystė išsunkia, nuo kurios atsiriboti ilgesniam laikui, kaip nuo darbo, tiesiog neįmanoma...
Tikiuosi, kad Jūsų draugė ieškos pagalbos ir ją ras...
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
22 testuotojų vertinimai