2015.07.30 21:50 (prieš 11 m.)
wezyte parašė:
Na, galiu pritarti gydytojams šiuo atveju. Mat, jei žmogus kurį laiką nesilanko pas gydytojus, nes... nesirgo, nereikėjo vaistų ar kitokių apsilankymų, jo medicinin…
O aš nepritarčiau.
Pvz. mano vaikystės kortelė prapuolė kai kelis kartus keitėsi gydymo įstaigos ir įrašų apie skiepus neturiu. Mama sakė, kad skiepijo visais skiepais kurie tais laikais buvo "privalomi", bet jeigu įrašų nėra, tai aš tada jokiais skiepais neskiepyta?
Iš kitos pusės, jeigu nėra aiški imunizacija, tegu skiria kraujo tyrimą, kad išsiaiškinti kaip yra, bet gi ne, gydytojas pasiūlys papildomai pasiskiepyti, nes taip "pigiau".
Dar vienas dalykas, kas man atrodo šiek tiek juokingai - kuomet tėvai atsisako skiepyt savo vaikus, tai visi aiškina, kad ligą galima pasigauti už bet kokio kampo, tačiau kai kelis kartus buvo pranešta, kad vakcinų gydymo įstaigos tiesiog pritrūko, tuomet pasirodė pranešimai, kad tėvai nesijaudintų, tų ligų taip lengvai, tik išėjus į lauką, nepasigausi ir pan., tai gal iš tiesų nereikėtų kelt panikos apskritai.