Labas vakaras studijuojančios,
Dėliojau visus už ir prieš, kaip būtų geriau, saugiau, bei patogiau naudotis visoms mamoms, bet...
Gvildenau galimybę darbams talpinti google diske (gal kas jį ir naudojate savo reikmėms). Pagrindinė sąlyga, kad visos, kurios norės naudotis juo, turi turėti savo gmail.com paštą (kiti netinka). Pati eiga (technine prasme) nesudėtinga, jei tik nuspręsite, jog šis būdas yra priimtinas daugumai, tuomet vėliau detaliau aprašyčiau.
Talpinimo būdas paprastas, Jūs atsiunčiate į mano el.paštą savo el.paštų adresus, visoms išsiunčiu sukurtą folderį, tarkim "rašto darbai", ir Jūs kiekviena įkeliate savo darbus į tą gautą "rašto darbai" folderį, ir automatiškai visi darbai matosi tiems, kuriems jis buvo išsiųstas. Tarpusavyje jokių darbų siuntinėjimosi nelieka. Jei tik kas įkels darbą, jis bus matomas automatiškai. Ir toliau jau, naudojatės, savo el.pašto dėžutės, google diske, "rašto darbai" folderiu. Ar būtų galimybė išsskirstyti darbus pagal mokslo sritis, dar pasiaiškinsiu.
Problema su kuria susidūriau yra ta, kad tie darbai, kuriuos Jūs kelsite į tam tikrą vietą (folderį), iš esmės jokios apsaugos neturės (čia jeigu kalbėti apie duomenų apsaugą, nes yra nemokama versija). Kadangi esame nemaža grupė žmonių, garantuoti, už tai, kad kažkas nepaims ir neištrins sukeltų darbų tikrai yra (pvz. asmeniniais sumetimais). Asmeniškai tokios atsakomybės nepriisiimčiau, nes kaip teko susidurti anksčiau, tokią patirtį turėjau netgi savo grupiokų rate, o ką jau bekalbėti apie 20-30 o gal ir daugiau žmonių grupę, kurie tarpusavyje nėra pažystami.
Yra galimybė padaryti, kad niekas iš narių tiesiog negalėtų ištrinti sukeltų darbų, to pasekoje, ir neliks galimybės visiems likusiems įkeldinėti failų jau nuo pat pradžių. Jeigu kaip (adminstratorius) leidžiu kitiems nariams įkelti failus į folderį, vadinasi suteikiu jiems ir didesnes teises į kurias įeina ir galimybė ištrinti failus.
Aišku, visa tai pasitikėjimo reikalas - arba visiems bendrai suteikiu visas teises, arba aš (kaip administratorius) vienintėlė administruoju pilnai tą folderį, visi nariai siunčia man savo darbus, aš juos sukeliu, visi naudojasi, visi mato, bet IŠTRYNIMO (saugumo) galimybė lieka tik administratoriui, to pasekoje, turėčiau nemažai darbo, bet man asmeniškai saugumas 1vietoje.
Gal yra norinčių būti administratorium?
Siūlykite kokias alternatyvas pasiūlytam variantui;
Gal esate susidūrusios su Dropbox'u?
Jei kas neaišku, klauskite.