2020.10.25 21:33 (prieš 3 mėn.)
black panther parašė:
Sveikos mamytės, mano vyresnėlė taip šnekėjo kurį laiką, bet tai tęsėsi kurį laiką. Net su seneliais per video skambučius iterpdavo angliškus sakinius, nors visada …
Jo, jis čia gimė ir nuo 2 metų į darželį išleidom, todėl jam angliškai žymiai lengviau kalbėt negu lietuviškai. Nors mes su juo kalbam lietuviškai, bet va jam patogiau anglų kalba🤷♀️
Sauless parašė:
Mano vaikas irgi karts nuo karto iterpia kitos kalbos zodi. Bet tame nematau problemos. Ugtelejes ismoks maziau maisyti kalbas. Dziaugiuosi kad auga dvikalbis.
Tai aš asmeniškai irgi nelabai kreipiu dėmesio dar, bet kai paaugs tada leiati olanuoju savaitgaliais į lietuvių mokyklele, kad pramoktų ir rašyt ir skaityt lietuviškai, tik vat ta mokyklele nuo 7 metų priima.
saulelyte parašė:
Pas mus auga trikalbes, tai kol kas maiso visas 3 kalbas, bet kuo toliau, tuo maziau. Mano vyras yra dvikalbis, tai as matau, kad jis lengvai keicia kalbas ir nemai…
Aišku 🙂 smagu matyt kad yra tai visai normalu, nes jau kano tėvai Lietuvoj panikuija kad su anūku gyvenime nesusikalbės, tai būna pajuokaujant jiems atsakau kad ir jie gali pasistengt ir anglų k.ismokt🤷♀️😁