L.sima parašė:
O imuninius tyrimus darėtės?
Taip ir homocisteina ir mthfr. Turint homozigotine mutacija ir tirsta krauja, irgi sunkiau kimba.
L.sima parašė:
Taip ir homocisteina ir mthfr. Turint homozigotine mutacija ir tirsta krauja, irgi sunkiau kimba.
L.sima parašė:
Taip esam pasidarę ir man ir vyrui. Ir genetinius esam pasidarę. KIR is Kraujo ir is gimdos. HLC vyrui.
Tos kurios esate reguliariai sportuojančios sakykit kai atlieką įkėlimą jūs sumažinat krūvį, nemažinat ar visiškai metate sportą?? Pradėsim FET..tai pirmo ivf metu po įkėlimo rekomendavo susilaikyti nuo sporto bent pirmus 3-4 mėn pamenu ir laikiausi... o dbr...kažkaip norėtųsi tiesiog sumažint krūvį ir tiek. Ar čia jau gaunasi rizika? Esu sportuojanti 5 kart į sav..be svorių dažniausia, ir būsima trenerė..
Vilties_trupinėlis parašė:
Tos kurios esate reguliariai sportuojančios sakykit kai atlieką įkėlimą jūs sumažinat krūvį, nemažinat ar visiškai metate sportą?? Pradėsim FET..tai pirmo ivf metu …
Tikrai žinau, kad buvo merginos sportuojančios ir su svoriais ir beveik iki gimdymo. Manau žiūrėkite, kaip pati jausitės😉
Vilties_trupinėlis parašė:
Tos kurios esate reguliariai sportuojančios sakykit kai atlieką įkėlimą jūs sumažinat krūvį, nemažinat ar visiškai metate sportą?? Pradėsim FET..tai pirmo ivf metu …
Jūs turite žiūrėti pagal savo savijautą. Aš asmeniškai iki pirmojo echo tikrai kad susilaikyčiau.
Pvz aš nesportuoju, bet pirmojo sėkmingo ivf metu po įsodinimo mums sakė jog iki hcg susilaikyti ir nesimylėti. Kai buvo teigiamas hcg, bijojom pakenkti ir patys nusprendėme susilaikyti iki pirmojo echo. O per echo gydytoja iškart pasakė jog placenta labai žemai, pilnai dengia kaklelio žiotis, tad būtų gerai jog ir viso nėštumo metu susilaikytume bei apskritai būtų tausojantis rėžimas.
Rėžimo nemažinau, ėjau į darbą kaip ir visada, kadangi sėdimas darbas tad gyvenau įprastai. Ir taip buvo iki pat 32 nėštumo savaitės kol nepradėjau kraujuoti. Tą dieną iš tikrųjų nemažai vaikščiojau, su vyru buvom turtuje, pirkom lovelę, įvairių daiktų, rūbų ir t.t. ir vakare prieš einant miegoti pasipylė kraujai, net per kojas bėgo. Gydytojai sakė jog placentos kraštas atšoko nes ji pradėjo kilti nuo kaklelio žiočių. Bet tą kraujavimą galėjo įtakoti ir aktyvesnė veikla tą dieną. Nuo tos dienos turėjau griežtą gulimą rėžimą nes net ir gulint lovoj vis karts nuo karto pasipildavo kraujai.
Kitoms kai kyla placenta, nekraujuoja, arba būna patepliojimai, o vat man būdavo momentiniai kraujo pliūpsniai, kad netgi paketai nesugerdavo, viskas per kojas iki pat žemės nubėgdavo. Ir taip iki pat 38sav kraujavau. Tik prieš gimdymą paleido iš ligoninės keketai dienų, kol teko grįžti jau gimdymui.
Tad esant tokiai būklei, apie jokį sportą net minties nebūtų, nes užteko aktyvesnės dienos ir pradėjau kraujuoti. Tad ir jūsų atveju, aš asmeniškai tas kelias savaites susilaikyčiau, arba bent jau ženkliai sumažinčiau krūvį, kad nepakenktų nėštumui.
Supratau merginos. Ačiū už pasidalinimus. Manau stipriai apribosiu bent jau iki pirmo echo jei pavyks FET ir pirmo trimestro pabaigos, o paskui bus matyti. Tiesiog parodysiu tik sportuojančioms pratimus ir prižiūrėsiu kaip daro..gerai, kad tik savaitė kaip pradėjau vesti, tai galnelabai kils moterims klausimų kodėl pati nedarau..
Esu kryžkelėj... Ar keist ką ar ne:
1 - blastukas su pakitimais 6 ir 19 chromosomose, genetikas sako ok sodink, bet VVT reik...
2 - kiaušidžių PRP ir vėl bandyt punkcijas.
3 - bandyt Turkija?
4 - donorinės, manau tai ką dabar F siūlys...Nors aš to dar nenoriu svarstyt...
Klausimas - kaip prasinešat F, kad einat kitur? Ar einat tyliai? Ar išsinešat kažkokią info, istoriją (mano knyga storiausia per tiek metų)?
Žemuogių pievelė parašė:
1 - blastukas su pakitimais 6 ir 19 chromosomose, genetikas sako ok sodink, bet VV…
Tik 3 variantas
Donorinės - geras variantas, kai spaudžia amžius ar sveikata, bet pas F ir čia prasti rodikliai, turbūt labai silpnai stimuliuoja donores, tai mažai šansų gaut bent 2 gerus embrioniukus ( palyginimui draugė kipre ką tik darėsi- 7 geri embrionai, beveik visi su AA raidelėm).
Žemuogių pievelė parašė:
1 - blastukas su pakitimais 6 ir 19 chromosomose, genetikas sako ok sodink, bet VV…
Tikrai manau 3. Dėl pasakymo - tai nieko per daug nesakėm, tiesiog, kad kol kas darysime pertrauką pas ją, bet neaiškinom kokie tolimesni planai. O istorijos kopijos tikrai galit paprašyti.
5 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai