2018.10.13 14:36 (prieš 7 m.)
Mom. parašė:
Vaje, na ir ilgamete jusu patirtis
o netoleravimas irgi gali pasireiksti berimais? Siandien tfu tfu tfu lyg grazesne odele, gal visgi ta dieta veikia (arba krema…
Gali, mano mergytei rankytės paberia ir dabar nuo avižų ir kiaušinukų. Sužinojau prieš mėnesį, kad jos netinka, alergijos tiems produktams nėra. Mano mergytė iki septynių mėnesių kasdien viduriavo su gleivėm, o dažnai ir kraujo siūliukais, pilvuką labai pūtė iki septynių mėn, nustojus vartot glitimą viduriavimas baigės, bet prasidėjo užkietėjimas...su pilvuku netvarka buvo iki dviejų metų. Prasidėjus primaitinimui buvo naktimis rekimas, ryte pasituštindavo su kraujuku. Visą laiką IgE normos ribose. Dviejų metukų padarėm netoleravimo tyrimą iki to tik lopo, dūrio ir alergenų iš kraujo, tai tik lėtinė kiaušiniui buvo, o vat netoleravimas parodė 4 kl glitimui, kviečiams, mielėms, nors jų nevartojom ir taip jau pusantrų beveik metų. Trijų metukų netoleravimas glitimui 2 kl, tai galim bandyt valgyt. IgG nereik labai bijot rezultatų, aš tik paretinau kai kurių produktų vartojimą, nes jie itin kinta, plius dažnai iki antros klasės besimptomų. Skaičiau facebook alergiukų grupėje, kad laborantė net nerekomendavo tyrimo, nes neva rodo didesnes reakcijas tiems produktams, kurie nesenai buvo daugiau valgyta. Tai galbūt iš dalies tiesa, nes avižas valdė kasdien, kaip ir cukiniją, bet vat sorų nevalgė visai ir vis tiek įsijautrinimas. Stebėkit vaiką, nes tyrimai IgG ypač nepatikimi ir tyrimo aprašyme nurodyta, kad gali padėt pakoreguot sveikatą ir būtina aklai nesusiaurint mitybos, iki antros kl apskritai valgyt, o nuo trečios retai. Aš vis dar žindau, tai mano kova su vėjo malūnais ilga buvo ir nelabai su rezultatais, kurių tikėjaus, dariau kas man atrodė geriausia, bet šiandien matau, kad be reikalo bus abi apribojau. Jeigu nėra Greitų alerginių reakcijų ir stebint nepastebimi gerai išreikšti simptomai po konkrečių produktų, tai rotuot kuo daugiau produktų.