Kengura2 parašė:
Kaip mamytes, kurioms teko maitinti is buteliuko del vaiko bukles, sugrizot prie kruties, ir kaip supratot kad vaikas pasiruoses?
Na mes valgėme iš buteliuko, bet ne dėl vaikelio būklės, tiesiog neišmokom teisingai valgyti ligoninėje, tą pačią dieną nurodė kur yra mišinukai ir sakė jais maitinti.
Mūsų istorija kaip išmokome valgyti tiesiai iš kranelio.
Kaip valgėme:
1 mėnuo - nuo vien mišinuko, į mėnesio galą perėjome iki 0,5 MP ir 0,5 mišinio. Nutraukinėdavau rankiniu pientraukiu,
iki 1,5 mėn. - galutinai perėjome tik prie MP, tada nutraukinėjau su el. pientraukiu.
Po 1,5 mėn. MP jau buvo gamyba tokia, kad šaldydavau MP ir jo atsargų prikaupiau visą kamerą.
Kada nusprendžiau maitinti iš krūties - po eilinės laktostazės (na jau galima sakyti beveik mastito, nes temp. buvo 40).
Pradėjom mokintis valgyti iš kranelio, apie 2,5 mėn. amžiaus.
Visų pirma reikėjo išmokinti "įgrūsti/įdėti/paduoti" teisingai krūtį vaikeliui. Kai vaikas didesnis, tai apžiojimo problema nebuvo tokia didelė, nes burnytė jau didesnė ir daugiau apžiodavo. Problema buvo ta, kad apžiojus "nepadėdavo" liežuvėlio po žindymo speniu - apačioje. Aš tokią išvadą pasidariau pati (nežinau ar ji teisinga), nes pagal apžiojimą, tai vaikas apžiodavo tiek pat krūties pačioje pradžioje (tiek gimus), tiek ir tada kai jau išmokome valgyti.
Kaip tinkamai "įgrūsti" krūtį parodė konsultantė (deja mokama). Na ir taip pradėjom. Valgėm iš krūties, paskui dar su puodeliu sugirdydavau kažkiek nusitraukto savo pieno.
Po visų įvykių, galiu pasakyti tai, kad mes greičiausiai būtume pradėję valgyti anksčiau iš krūties (nes bandymų buvo daug), tačiau vis aš duodavau buteliuką su MP, nes:
1) Kai pavalgydavo iš krūties, jos vis vien būdavo pilnos man ir būdavo psichologiškai sunku suprasti kad vaikas sotus, tačiau krūtis vis dar pilnos – ir kaip tai gali būti
2) Nežinojimas kiek vaikas suvalgė. Duodavau buteliuką su MP – ramu, suvalgė 100ml, 150 ml ar pan. O kai duodi krūtį, ji nepatuštėja (nes baisinė MP gamyba užvesta su pientraukiu) o vaikas pavalgęs 10-15 min sukasi nuo krūties ir man viskas – mintis viena - atsisako krūties.
Taigi, koks buvo mūsų kelias nuo buteliuko iki krūties. Visų prima reikia galutinai nuspręsti: viskas buteliukui ne. Krūtį duoti, paskui jeigu neramu dėl nedavalgymo sugirdyti iš puoduko ar švirkštu. Kokie mano žingsniai buvo, kai kurie gali nuskambėti labai juokingai, bet išskirsiu visus
1) Pradėjau naudoti medela calm buteliuką, labai sunkiai traukėsi pienelis iš jo kaip supratau. Nes mažiukas buvo baisai nepatenkintas šia naujove. Manau šiek tiek ši prekė palengvino kelionę link krūties, nes iš krūties pienelį sunku traukti nei iš paprasto buteliuko
2) Išmokė teisingai įduoti krūtį. Taip neskaudėjo spenelių nors ir buvo nutampyti (nuo pientraukio)
3) Psichologinis persilaužimas: dėl suvalgyto kiekio bei dėl pilnų krūtų.
Pienas labai ilgai normalizavosi kai pradėjome valgyti iš krūties, visa tai truko kažkur savaitę ar net ilgiau. Vaikščiodavau atvira krūtine namuose (tai vyrui basiai patiko
o pienas tiesiog srove bėgdavo iš krūtų, tačiau vėliau viskas susinormalizavo.
Tai štai tokia mūsų kelionė nuo buteliuko link krūties. Bandžiau rašyti kuo glausčiau, bet vėlei gavosi – beveik visas lapas