2018.01.11 13:58 (prieš 8 m.)
Video žiūrėjimą riboju, nes skaičiau, kad net 15 min tokio amžiaus vaikui neigiamai veikia regą, įsiaudrina nervų sistema. Dieną televizoriaus nejungiam, kad vaikas nežiūrėtų. Manoji neina į darželį, tai nuolat prie manęs prilipus, sunku namie ką padaryt. Viena pažaidžia, bet nedaug, nes bijo nuo manęs atsitraukt. Baiminasi, kad gali kas ateit...bijo visų svetimų žmonių...turėjom daug vizitų ir tyrimų pas gydytojus, tai to pasekmės. Kai reikia užimt vaiką, tai geriausiai pasiteisinalipdukų klijavimas, puzlių dėliojimas, nuotraukų albumas...visgi kaskart kažko naujo nori. Dėl kalbos, tai manau, kad iš dalies yra ir paveldimumas, aš anksti pradėjau kalbėt. Mano dar metų neturėdama labai domėjos knygom, tai kasdien po dvi valandas vartydavo ir rodydavo pirščiukais į daiktus, o aš sakydavau pavadinimus, po to tą kartodavom su namų daiktais. Metų pradėjo lipdukus klijuot, tai daug dirbo su rankutėm. Kalbet pradėjo labai anksti. Dabar laisvai kalba sudėtingais sakiniais, dauguma žodžių suprantami, suderina laikus ir galūnes. Vaikai vienur kitus lenka, kitur büna atsilieka...mano niekaip nevalgo suaugusiųjų maisto. Sako man vis "mama, aš rysiu, tikrai nekramtysiu košytės", duoda suprast, kad blenderiuok. :/ valgo tik su knygom, nes valgyt jai nepatinka. Tai tuo klausimu vargstam.