egle.m.v.d. parašė:
Sveikos, labai vėlyvai, bet ir aš prisijungiu prie balandžio mėnesio mamyčių. Pirmąkart tapsiu mama, bet esu vyresnio amžiaus ir su lėtine reumatine liga, tai šiek …
Jei ne paslaptis kiek jums jei sakot vyresnio amziaus 😋
egle.m.v.d. parašė:
Sveikos, labai vėlyvai, bet ir aš prisijungiu prie balandžio mėnesio mamyčių. Pirmąkart tapsiu mama, bet esu vyresnio amžiaus ir su lėtine reumatine liga, tai šiek …
Bluebell parašė:
na, uzbombarduosiu grupe su klausimais
Man kadangi gresia trecias cezaris (nors as labai jau stengiuosi tiketis kad pagim…
Sveiki, santariskiu ligoninej turejau extra cezari pries 2 metus. Vyro neileido i pacia operacine, uz duru lauke. Bet vaikuti dejo ant krutines, kalbejau su vaikuciu, glaudemes. Paskui nunese teciui, sutvarke mane ir vaikuti, ir susitikome visi trys pooperacinej palatoj. Pati operacija truko 15min. Ranku ir koju neriso, tik viena ranka laike anesteziologas berods, spaudima matavo visalaika ir vaistus leido, kai reikejo. Renge mano paduotais drabuzeliais ir pampersu. Uzuolaida buvo nuleista, bet muzikos nebuvo, arba negirdejau, nes jos ir nereikejo, viskas labai greitai ivyko.
monamona parašė:
Ar geriau taikyti NPD, ar visgi ne?
As manau, kad geriau netaikyti. Tada tikrai zinosit , kad neliksite skolinga , o dar ir atgausite kažkiek kitąmet. 🙃
Leila36 parašė:
As vis mastau apie nauja vpa tvarka ir nesuprantu, pvz ar galima kad tetis iskart po vaiko gimimo ima ta 1 tevystes menesi (ne neperleidziama, o ta kur ir pagal sen…
Iškart po vaiko gimimo mama dar būna gimdymo atostogose. Jei suprantu gerai ko klausiate, tai jūsų neperleidziamas menuo ir tėčio tėvystės mėnuo (tas pagal dk) persipinti gali
Pipiras1 parašė:
Sveiki, santariskiu ligoninej turejau extra cezari pries 2 metus. Vyro neileido i pacia operacine, uz duru lauke. Bet vaikuti dejo ant krutines, kalbejau su vaikuci…
O kokia nejautrą jums taikė? Padidino epidūrą ar pilnai spinalinę? Įdomu ar dėl to gali skirtis tai jog deda vaikutį ant krūtinės 🤔 man irgi buvo extra CP, bet man epidūras nesuveikė, tai darė pilnai spinaline, dar gavau kažkokiu dujų ir buvau apsvaigus lengvai, aišku po operacijos ir pasikračiau gerai 🙈 gal dėl to nei vyro nei vaiko man nedavė 🤷♀️
Vienaragis parašė:
Iškart po vaiko gimimo mama dar būna gimdymo atostogose. Jei suprantu gerai ko klausiate, tai jūsų neperleidziamas menuo ir tėčio tėvystės mėnuo (tas pagal dk) pers…
Ai taip, pamirsau apie NGA
tai po gimimo as dar busiu NGA ir tetis tada gali imti du neperleidziamus menesius? Irgi gaus ismoka? Ar mokes tik viena? Na esme, kad noriu kuo greiciau kad tetis imtu neperleidziamus menesius ir tevystes menesi, nes praeitais metais turejo geresnes pajamas nei siemet.
Perlinė... parašė:
Kas jau Lietuvoje skaitosi vyresnio amžiaus nėščioji
virš 35. Neseniai suėjo 37 metai. Pirmoje konsultacijoje gydytoja iškart nuramino, kad dar ne per sena turėti vaikų :)))
Leila36 parašė:
Ai taip, pamirsau apie NGAtai po gimimo as dar busiu NGA ir tetis tada gali imti du neperleidziamus menesius? Irgi gaus ismoka? Ar mokes tik viena? Na esme, kad…
Dėl neperleidziamu reiktų kalbėti jau su sodra, ar gali imti tetis kai mama yra nga. Kad ta tėvystės mėnesį gali, tai tikrai aišku, bet dėl neperleidziamu neaisku
Leila36 parašė:
Ai taip, pamirsau apie NGAtai po gimimo as dar busiu NGA ir tetis tada gali imti du neperleidziamus menesius? Irgi gaus ismoka? Ar mokes tik viena? Na esme, kad…
Aš kai klausiau sodroje dar sausį, man aiškino taip: pirmas mėnuo tėvui kaip ir senoje tvarkoje, šis mėnuo nėra nei perleidžiamas nei koks kitoks. Perleidžiamais mėnesiais mama turi dirbti arba imti atostogas, esmė kad formaliai turi grįžti į darbą,o to padaryti neįmanoma kol esate NGA, bet siūlyčiau vėl perklausti sodroje, gal jau kas pasikeitė ar daugiau žino, nes tada jos ten kelios tarėsi kaip kas...
14 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai