Adya parašė:
Gal pasidalinsite kaip sekasi gydyti, kuo drėkinate? Ar gerėja situacija?😌 Mūsų pediatrė kol kas sakė nedaug mums dar, alergizuoja į kažką, bet dabar maždaug daugel…
Mes kai buvom, tai pas Nėją visai nebloga situacija kaip tik buvo, tai sako dėl tiek nematau didelio poreikio daryt tuos visus testus, plius, dabar kol sulauksim vos ne rudenį gausis, nes per vasarą su pleistrais nedaro, o ir ji maža labai, tai sako nelabai įsivaizduoju kaip ant tokios mažos nugarytės suklijuot🤭 dažniausiai sako išaugama ir dabar čia vos ne kas 5 vaikui tas AD būna. Tai tiesiog drėkinti, gydytis ir jei jau naujai kažkas, stipri alerginė reakcija ar jau visai nebesuvaldytumę, tada vėl peržiūrėtų gydymą ir pan. Drėkinti mum siūlė su Basalis kremu ir Epaderm, jis labai riebus, vyras jį ir žvynelinei naudoja, tai aš jau juo nakčiai ar ryte tik tepu, o kitus kartus Basaliu drėkinu, svarbu drėkinti visą kūnelį, ne tik tas vietas. Kai jau rimčiau reikia, tada sakė tuo Elideliu irgi ir tik jau kraštutiniu atveju hormoniniai, bet sakė tikiu, kad iki tol neprieisim
maudynės gali būti ir kasdien, vanduo tik apie 35 laipsnius turėtų būti ir naudoti į vonelę aliejinį tarkim kokį prausiklį. Dar labai neblogai drėkinantys tvarsčiai, ištepti Epaderm tuo riebalu, drėgnu bintu apsukti ir palikti, pradžioj galima 2val.kokias, paskui net ir nakčiai palikti, nuėmus dar ilgai odelė tokia minkšta pridrėkinta. Aš iki tol naudojau Bepanthen naują tą tepaliuką antiegzem, tai sutapimas ar ne, bet jai neblogai buvo. Alergologė minėjo, kad nenustebti, jog gali būti ir geresnių ir blogesnių momentų ir net nesuprasi nuo ko, bet aš ir skalbiklius stengiuos atsirinkti ir pan. Buvo visai neblogai, o dabar labai labai stipriai vėl ir rankytes ir krūtinę išbėrė, gal taip paūmėjo, o gal aš įtariu paukštieną, nes kalakutienos paragavus kaip tik ir padaugėjo (nors sako kalakutiena nealergizuoja taip stipriai), bet gal tik sutapimas, nors kai ji stipriai atpylinėdavo aš vištienos pavalgius ji dar labiau atpildavo, tai gal susiję vis tik
sako dar gerai kol maži, kol nesikaso, o paskui labai žiūrėt ir saugot nuo infekcijų reik🙄