2021.03.18 11:56 (prieš 5 m.)
Kristina.Ba parašė:
Sveiki kokie acilepimai, ispudžei ir personalas ligoninei ? Kaip supalatom ? Ar guldo po viena ?
Guldo po vieną. Gimdžiau prieš mėnesį.Dėl kompetencijos akušerės neturiu pretenzijų viskas kail ir sklandžiai buvo. Sąlygos gan neblogos priklauso ant kokios akušerės pataikysi, nes vis dar yra savo nuomonę reiškiančių ir man pakliuvo būtent tokia. Gaila covid metu neina susitarti su akušere. Man buvo atsivėrę tik 2cm ir gydytoja paguldė į gimdyklą tai akušerė sakė "čia pas mus miegot atvažiavai?" Naktis buvo tuo metu mat.. Suprask gimdysiu gal tik dieną. Bandžiau sakyt kad gi ne aš sprendžiu gydytoja paguldė tai atšovė kad gi patologiniam skyriui (nes gulejau jau buvo 41 sav ir prasidėjo sarėmiai) aš pati gydytoja išsikviečiau tai daugmaž kas liko gydytojai daryt.. o esmė ,kad po paguldymo praėjo 6 val ir jau turėjau vaiką rankose.. Taip pat buvo komentarai ko čia taip šaukiu su epidūra ir 2 cm tiktai.. (pridėsiu kad epidūra suveikė tik vienai pusei), o jau patikrinus buvo prasivėrę jau 8cm. Tad akušerė nebeturėjo ką sakyt, tik "ai jau tada aišku viskas". Bet kaip dirbančios tokį darbą turėtu labiau empatiškos būt ir pagarbios. Žinoma yra ir puikių akušerių girdėjau bet man nekliuvo
pogimdyviniqm skyriui tikrai rūoinamasi, tad jei tik turit klausikų klauskit kvieskitės akušeres kad pamokintų paaiškintų.
Dar vienas niuansas, kad po poros sav sužinojom išsityrėm kad turim stafilokoką žarnyne nes vaikui nežkoniški skausmai ir spazmai. Nešmeižiu, bet žinau ne vieną gimdžiusią klp gimdymo namuose kur taip pat gavo šią bakteriją.. kaio žinia gali būti kad klp gimdymo namai neatsikratė šiuo sovietiniu palikimu kuris gali būti perduodamas per patalyne ar rankas ar nesant higienos. Tad su antru vaiku matyt nerizikuočiau.