Tas žodis neturėtų kelti nemalonių jausmų, nes tai tiesa.... nepastojome natūraliai ir mūsų nieštumas ir įkėlimas buvo kaip ir lyg dirbtini reikaliukai.
Aš ir pati tą žodį vartoju ir niekada nesusimasčiau net.
BJAA parašė:
Tas žodis neturėtų kelti nemalonių jausmų, nes tai tiesa.... nepastojome natūraliai ir mūsų nieštumas ir įkėlimas buvo kaip ir lyg dirbtini reikaliukai.
…
Pagalbinis skamba gražiau ir realiau
Juk nebuvo dirbtinai sukurti robotukai. O tik suteikta pagalba
Syria parašė:
Pas mane esveikatoj mane prižiūrinti ginekologė ir šeimos gydytoja nuolat įrašo "dirbtinis". Padidinta rizika dėl IVF, dar kažkokių diagnozių prirašyta dėl to IVF. …
Kad man rodos esveikatoje tarp diagnoziu ir yra tik 'dirbtinis apvaisinimas', nera tokios kaip 'pagalbinis'. Bet snekamojoje kalboje 'pagalbinis' tikrai skamba svelniau, nei 'dirbtinis'..
Aš nematau nieko dirbtino ivf kelyje. Nėra sukuriama jokių dirbtinių produktų, nėra naudojami jokie dirbtiniai produktai tame "kurimo" procese. Mėgintuvėlyje yra tiesiog padedama ląstelėms susijungti, vėliau tos ląstelės yra perkeliamos į gimdą, vartojami hormonai, nėštumui palaikyti, kurie ir taip natūraliai gaminasi moters kūne, kai pastojama be pagalbos. Ląstelės nėra sukurtos dirbtinai laboratorijoje. Tai yra realių žmonių, realios, natūralios ląstelės. Vaikas irgi gimsta natūraliai, ne dirbtinai. O kur dar realios ir tikros, tikrų žmonių emocijos, išgyvenimai. Taip kad net labai netinka čia žodis dirbtinis.
PalaimintaMAMA parašė:
Pagalbinis skamba gražiau ir realiauJuk nebuvo dirbtinai sukurti robotukai. O tik suteikta pagalba
Pritariu. "Dirbtinis" skamba lyg vaikutis būtų sukurtas laboratorijoje, ne mūsų genai, ne mūsų kūnas ir kraujas. O iš tiesų tai yra medikamentinė ir instrumentinė pagalba pastoti. Nieko juk tie gydytojai nuo savęs nesukuria 😉 Čia tas pats ir kaip "invalidas" ir "turintis negalią". Atrodo, apie tą patį, bet psichologiškai žmogui tikrai žymiai priimtiniau, kai negalia traktuojama kaip gyvenimo palydovas, o ne tapatybė. Negalia nepadaro žmogaus defektuotu (invalidu), kaip ir mūsų vaikučiai yra ne kažkokie laboratoriniai padarėliai (dirbtiniai), o mūsų nuostabūs, kuo natūraliausi vaikai. Tik pradėti jie su pagalba, bet toli gražu ne dirbtinai sukurti 🙂
BJAA parašė:
Vien iš apvaisinimo proceso nesusideda ivf, įkėlimas į gimdą tai tikrai dirbtinis, išlaikymas vaistais irgi :))))
Na, prg naudoja ir pastojusios natūraliai. Ir labai dažnai. Tai nesakysi, kad dirbtinis, nes nėštumą išlaikė vaistai
Tai jei dirbtinis apvaisinimas, tai tada kaip vadinti po Cezario pjūvio gimusius vaikus? Irgi dirbtinai gimusiais? Nes, suprask, irgi ne be pagalbos 🙃
Visada pataisau, jei kažkas mano aplinkoje pavadina pagalbinį apvaisinimą dirbtiniu. Kuo daugiau bus taisymų, tuo labiau visuomenėje nebus tabu kalbėti apie tai kaip apie pakankamai natūralų dalyką.
Noriu_miego parašė:
Tai jei dirbtinis apvaisinimas, tai tada kaip vadinti po Cezario pjūvio gimusius vaikus? Irgi dirbtinai gimusiais? Nes, suprask, irgi ne be pagalbos 🙃
Noriu_miego parašė:
Tai aišku, kad nenatūraliai gimęs vaikas yra po cezario, mano dukra taip gimė. Gydytojai visada klausia ar gimdymas buvo natūralus ar ne.
Natūralūs dalykai yra gamtos sutverti juk
Įdedu foto

tik dėl aiškumo ir pačio žodyno, galima vadint abiem variantais kaip suprantu, bet kaip ir minėjau koks gi skirtumas, kaip lavadinsi nepagadinsi. Čia taisyklės nėra, o jei jus tai skaudina tai rinkitės jums patrauklesnius pavadinimus.
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai