Brigitaae parašė:
Sveikos, idomi jusu nuomone. Turejau viena nesivystanti nestuma - arba buvo anembrioninis nestumas (mate tik puslele) 6 sav., arba nutruko vystymasis del Covid, kur…
Esu po dviejų persileidimų. Ir konsultacijos metu po antro persileidimo ginekologės ir klausiu, ką galiu pasidaryti, kad negyventi taip nežinioje kas su manim negerai. Nes kai kurios gin. nelinkusios labai plėstis kodėl čia nesivysto ir t.t kažkaip pastebėjau, kad nelinkę ieškoti sprenfimo, kol pat nepradeti kamantinėti.
Tai rekomendavo aukštesnio lygio ginekolo konsultaciją ir prašyti tepinėlio tyrimas dėl lytiškai plintančių infekciju, Antifosfolipidinio sindromo tytimas iš kraujo + hematologo konsultacija tyrimui aptarti, nes tik jis gali pakomentuoti, kadangi tai su krauju susijęs sindrtomas.
Užsirašykite dar skydliaukę pasitikrinti, ar hormonai normos ribose, tai ypatingai svarbu pastojus. Nes aš kas pusę metų darausi TTH tyrima ir tada konsultuojuosi su endokrinologe. Esu pasiekusi gerus rodiklius.
Ir lieka dar genetiko konsultacija, pabrėžė, kad tik Santarose - kadangi tik ten daro tokio pobūdžio tyrimus šeimoms norinčioms pastoti, privačios klinikos netinka. Reikia siuntimo moteriai, vyras irgi pasiima siuntimą iš š.gyd. Tai šio etapo dar nepriėjau, galvoju.. bandysiu po mm bandyti vėl ir jei atsimušiu vėl į situaciją su prsileidimu reiks kulniuoti pas genetiką...
O dėl spermogramos tai ginekologė buvo be didelio entuziezmo, sako jis toks nėra labai ištirtas tyrimas ir jo nauda, kadangi jei po tyrimo kažkas ir ne taip tai vyrui gydymo nėra, tiesiog nerūkyti,negerti,sportuoti, tai sako tai užtenka tiesiog taip gyventi ir nereiks jokių tyrimų