Patiekalų receptai su foto

Komentuoti
  1. 2013.03.19 13:26 (prieš 4 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2013.03.19 13:26 (prieš 4 m.)

    mamytes pasidalinkite savo megstamais patiekalais su visomis noretumeme receptu ir nuotraukyciu tinka viskas nuo paprastu pusryciu ar pietu patiekalu tiek ir sventiniai Jusu sedevrai;)

    3
  2. 2013.03.19 13:32 (prieš 4 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2013.03.19 13:32 (prieš 4 m.)

    KEKSIUKAI NEGRIUKAI

    Reikės:
    1,5 puod. miltų,
    1 AŠ sodos,
    1/4 AŠ druskos,
    3 VŠ natūralios kakavos miltelių,
    1 puod. vandens (kambario temperatūros),
    1 puod. cukraus
    1/2 AŠ vanilės
    1 VŠ baltojo vyno acto (galima naudoti ir ryžių actą arba citrinos sultis, svarbu, kad būtu rūgštis),
    1/4 puod. bekvapio, beskonio aliejaus
    žiupsnelis šokolado

    Gaminimas:
    1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
    2. Keksiukų kepimo formą iškloti popierinėmis formelėmis). Iš šio kiekio man išėjo 8 standartiniai keksiukai
    3. Dubenyje persijoti miltus, sodą, druską ir kakavą.
    4. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su vandeniu, aliejumi, vanilės ir actu. Maišyti kol cukrus ištirps.
    5. Sausus komponentus suberti į skystą masę ir labai gerai išmaišyti.
    6. Supilti tešlą į formeles, pabarštyti viršūnes šokoladU ir kepti apie 20 minučių. Įkištas ir ištrauktas pagaliukas turi būti lengvai drėgnas, bet neaplipęs skysta tešla.

    SKANAUS

    12
  3. 2013.03.19 13:38 (prieš 4 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2013.03.19 13:38 (prieš 4 m.)

    ČILI SRIUBA

    Gaminimas
    Į faršą sudėti 4 vnt kapotų česnakų ir prieskonius ir viską kepinti kol išgaruos skystis. Tuomet sudėti į puodą, sudėti konservuotus pomidorus (arba pomidorų padažą), aštriąsias bei saldžiąsias paprikas ir troškinti ant vidutinės ugnies apie 15 min. Sudėti pupeles ir dar patroškinti 5-10 min. Sūrį ir petražoles dėti kai sriubą supilsite į lėkštes. Batoną supjaustyti riekelėmis, aptepti sviestu sumaišytu su česnaku ir petražolėmis. Kai apskrus uždėti sūrio ir dar pakepti.

    Ingredientai
    Aitriosios paprikos:3 vnt
    Batonas:1 vnt
    Česnakai:4 vnt
    Druska:pagal skonį
    Fermentinis sūris: 100 g
    Jautienos (kiaulienos) faršas:0,5 kg
    Konservuotos pupelės:200 g
    Malti juodieji pipirai:pagal skonį
    Mėsos prieskoniai:pagal skonį
    Petražolės:30 g
    Saldžioji paprika:1 vnt
    Savose sultyse konservuoti pomidorai:200 g arba pomidorų padažas 0,5 l
    Sviestas:50-100g (batonui)

    P.S. visada dar įdedu adžikos nes jos turiu pridarius, tada nežaidžiu su česnako smulkinimu ir paprikų nereikia padažo pomidorų tada irgi mažiau dedu Skanaus mamytės

    20
  4. Vita78
    2013.03.19 13:42 (prieš 4 m.)

    11 m. 5 mėn.
    Su vyru esame kartu 11 m. 10 mėn.

    2013.03.19 13:42 (prieš 4 m.)

    Tiramisu tortas: 1puodelis stiprios juodos (nedaug saldintos kavos)
    3kiausiniai
    4saukstai cukraus
    50gr konjako ar brendzio
    250gr maskarpones surio
    1pakelis (400gr) sausainiu "damu pirsteliu"
    2 saukstai kakavos milteliu papuosti
    Isvirti stipria kava,nukosti tirscius ir palikti atvesti.Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu,trynius su 2saukstais cukraus plakti kol pabals supilti alkoholini gerima ir gerai issukti sudeti maskarpones suri ir plakti kol pasidarys vienalyte mase.I baltymus iberti likusius 2saukstus cukraus ir plakti kol pasidarys standzios putos (apvertus dubeni jos neturi iskristi).Baltymus sudeti i tryniu ir maskarpones mase atsargiai ismaisyti,sausainiu viena puse imerkti i kava ir kloti i inda (slapia puse i virsu) deti maskarpones mase ir vel viska pakartoti.Veliau uzdengti torta ir padeti, kad sustingtu saldytuve per nakti.Pries patiekiant papuosti kakavos milteliais,riesutais tai jusu fantazija

    12 1
  5. napoli
    2013.03.19 14:07 (prieš 4 m.)
    2013.03.19 14:07 (prieš 4 m.)

    Keksiukai is BEATOS virtuves (patys skaniausi)

    2 kiaušiniai
    150 g cukraus
    130 g sviesto
    200 g natūralaus jogurto (galima ir ne natūralaus – kokį turit po ranka ar kurio galiojimo data ima badyti akis)
    200 g miltų (čia tuo atveju, jei nedėsite jokių priedų, jei dėsite, tai dėkite pvz. 100 g miltų ir 100 g kokosų drožlių/avižinių dribsnių/malti migdolai (pastarieji yra tikras stebuklas, padaro keksiukus itin purius) ar pan. arba pav., 150 g miltų ir 50 migdolų drožlių)
    1 a.š. kepimo miltelių
    priedai (kurių irgi galima nedėti – bus skanu ir be nieko). Aš dažniausiai įmetu į vidų šokolado skiltelę.

    Eiga: kiaušinius sumaišyti su cukrum, vienas. Pridėti ir sumaišyti kartu išlydytą sviestą ir jogurtą, du. Jei dedat priedų – migdolų, kokosų ar dribsnių – jų eilė, trys. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, keturi. Sauja uogelių ar riešutėlių – švyst, penki. Tešla baigta.
    Orkaitė buvo įjungta prieš užmaišant tešlą, vaikai į keksiukų skardą jau sudėjo popierines formeles. Tešlą – į formeles. Pabarstom pabarstukų, jei barstom. Skardą – į orkaitę 180C 30 min.

    8
  6. Kavuteee
    2013.03.19 14:13 (prieš 4 m.)

    ♥ Mažoji sesutė ♥ 1 m. 1 mėn.
    ♥ Didžioji sesutė ♥ 5 m. 8 mėn.

    2013.03.19 14:13 (prieš 4 m.)

    Sausainiai-juostelės su džemu

    2 kiaušiniai
    200 gr. minkšto sviesto arba margarino
    2 v.š. majonezo
    stiklinė cukraus (200 ml.)
    žiupsnelis druskos
    350-400 gr. miltų
    1 a.š. kepimo miltelių
    apie 300 ml. džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi

    Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų. Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiojame arba tiesiog rankomis paskirstome ant kepimo popieriaus per visą orkaitės skardą. Aptepame džemu. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuojame iš kameros išimtus tešlos gabaliukus. Kepame 190°C orkaitėje apie 20 min. (arba kol gražiai) parus. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžime atvėsti.

    8
  7. napoli
    2013.03.19 14:19 (prieš 4 m.)
    2013.03.19 14:19 (prieš 4 m.)

    VARŠKĖS TORTAS SU AVIETĖM

    Biskvitui:
    75 g miltų
    75 g cukraus
    2 kiaušinių
    1 arb. š. vanilinio cukraus
    0,5 arb. š. kepimo miltelių

    Varškės kremui:
    2 pok. desertinės plombyro skonio varškės
    500 g grietinėlės 35 proc.
    70 g cukraus
    25 g želatinos

    Biskvitui: kiaušiniai išplakami su cukrumi. Kepimo milteliai sumaišomi su persijotais miltais ir pamažu suberiami į kiaušinių masę, nuolat plakant mikseriu. Tešla supilama į sviestu išteptą apvalią kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai, gaunami du lakštai.

    Varškės kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Grietinėlė su cukrumi išplakama iki standumo. Desertinė varškė sudedama į dubenį, išmaišoma iki vientisos masės ir pamažu atsargiai maišant sudedama į grietinėlę. Išmaišoma, kad gautusi vientisas varškės kremas. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Pamažu į kremą supilama želatina ir išmaišoma.

    Aviečių želei:
    1 pok. aviečių skonio želės
    šiek tiek aviečių papuošimui
    Želė užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta.

    Lakštų pertepimui ir papuošimui:
    stiklinės šviežių ar šaldytų aviečių
    1 v. š. cukraus

    Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas vienas biskvito lakštas ir užtepamas trintomis avietėmis.
    Supilama pusė kiekio varškės kremo, į jį susmaigstomos avietės ir uždengiama kitu biskvito lakštu. Supilamas likęs varškės kremas, išlyginamas paviršius ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų (stingsta pakankamai greitai).

    Ant sustingusio varškės kremo užpilamas labai plonas atvėsusios aviečių želės sluoksnis, išdėliojamos avietės ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Išimama iš šaldytuvo, supilama likusi skysta želė ir vėl dedama į šaldytuvą.

    Tortas yra gaivus, toks vasariškas Aš naudojau šaldytas avietes.

    20
  8. napoli
    2013.03.19 14:37 (prieš 4 m.)
    2013.03.19 14:37 (prieš 4 m.)

    KURŠĖNŲ VYNIOTINIS

    Tešlai:
    4 kiaušiniai
    4 šaukštai cukraus
    4 šaukštai miltų

    Įdarui:

    180 gr. sviesto (pakelis)
    180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
    0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno

    Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.

    Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra.

    Labai skanus gavosi, kaip iš maximos

    22
  9. Vita78
    2013.03.19 14:57 (prieš 4 m.)

    11 m. 5 mėn.
    Su vyru esame kartu 11 m. 10 mėn.

    2013.03.19 14:57 (prieš 4 m.)

    Ceburekai: 2pokeliai varskes,truputis druskos ,miltu tiek,kad tesla nekibtu prie ranku.500gr maltos mesos,1svogunas(didelis) pipirai,druska.Iskociojam tesla darome apvalias formeles (as darau su didesniu puodeliu) ir dedame mesos ydara.Mesos ydaras: pakepinti svoguna,pipiru,druskos,i farsa ipilti turimo sultinio ar vandens,kad mesa butu sultinga.Formuojame pailgus ceburekus ir dedame kepti i keptuve ypilus aliejaus,kad jie nesiektu dugno.

    10
  10. 2013.03.19 14:59 (prieš 4 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2013.03.19 14:59 (prieš 4 m.)

    Įdaryti pomidorai

    Paruošimas
    Kietai išvirtus kiaušinius supjaustyti smulkiais kubeliais. Nupjauti pomidorų viršūnėles ir išskobti minkštimą. Pomidorų vidų pabarstyti druska ir pipirais, apversti, kad skystis išvarvėtų. Minkštimą be sėkliukių smulkiai supjaustyti. Nuluptą svogūną smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su pomidorų minkštimu, smulkintu tunu, kiaušinių kubeliais, smulkiai pjaustytomis alyvuogėmis ir petražolėmis. Atvėsinti. Pomidorus įdaryti paruoštomis tuno salotomis ir pridengti nupjautomis viršūnėlėmis.

    11
Žinutės parašytos:
Naujas komentaras