Indrė_dėkinga parašė:
Keista. Skirtingos ligoninės skirtingai kalba. O kiek nėštumo metu priaugot?
10kg. na aš ir pati skaitinėjau internete kad kitą dieną dėtis.. ir keitėsi pamainos visi tą pati sakė,, aišku nepiknaudžiauti; o pabūti ir be
Paprastai sveikimas po cezario pjūvio operacijos užtrunka 4-6 savaites, tačiau tai labai susiję su moters sveikatos būkle. Skaityti
visą straipsnįIndrė_dėkinga parašė:
Keista. Skirtingos ligoninės skirtingai kalba. O kiek nėštumo metu priaugot?
10kg. na aš ir pati skaitinėjau internete kad kitą dieną dėtis.. ir keitėsi pamainos visi tą pati sakė,, aišku nepiknaudžiauti; o pabūti ir be
Vukk parašė:
Tai 10kg tikrai padėjo, kad pilvuko neturit 🙂 aš diržo nesidėjau, nes neleido-nerekomendavo, esu beveik be pilvuko, nes 8kg priaugau.
Sveikos. Gal pasidalintumėte - kokius korsetus ar formuojančius apatinius naudojote po cezario ?
Kada pradėjote vairuoti?
Tos kurios jau turėjo pirmagimius - kada pradėjote juos kelti ? Nes na pusę metų tikrai neišvengsiu pirmagimio įkėlimo- iškėlimo iš mašinos ir pan., domina visų patirtys :)))
LTLT parašė:
Sveikos. Gal pasidalintumėte - kokius korsetus ar formuojančius apatinius naudojote po cezario ?
Labas
naudojau šį:
https://www.9menesiai.lt/en/lumbosacral-orthosis-kr-0-18-2-with-double-fastening
po gimdymo uždėjo kitą dieną ir buvo labai gerai!
nešiojau leliuką nuo pirmos dienos, o su kėdute ir t.t. nuo pirmo mėnesio kai jau vyras išėjo į darbą
(aišku pirmagimis sunkiau..) jokio diskomforto nejaučiu. išvis pamiršus esu jau seniausiai apie tą pjūvį. pirma savaitė gal buvo sudėtingesnė kol ištraukė siūlus.
Vukk parašė:
Labasnaudojau šį:
https://www.9menesiai.lt/en/lumbosacral-orthosis-kr-0-18-2-with-double-fastening
Ačiū tau labai už pasidalinimą! Lygiai tokį patį turiu likusilį nuo pirmagimio, naudojau po natūralaus gimdymo, tai panašu tiks ir dabar po cp ! Ačiū dar kartą - šiek tiek drąsiau, nes bijau aš to cp ir atsigavimo po jo 🙊
LTLT parašė:
Kauno klinikose sakė nesidėt, nors buvau atsivežus. Neveržti pjūvio. Ir žaizdai geriau ir organai į vietas turi grįžt. Jei norėsis namie - po 3sav.
Stojaus naktį, šlapimo kateterį išėmė paryčiais (20val po įdėjimo), Kūdikį kėliau po kateterio. Sunku buvo atsistot, pirmą kartą nepavyko, antrą - 10sek, trečią -30sek., paskui minutę, tris ir ryte jau galėjau paimt iš lovos, dupcę plauti. Su autokėdute nuo parkingo iki klinikų nešiau po 3sav. Per anksti.. nieko nenutiko, bet jaučiau,kad per anksti. 5sav į polikliniką jau buvo pats tas! Ant pjūvio nešioju silikoninį pleistrą gyjimui. Neveržiu kelnaitėm, diržais.
Jei tik vyras bus palatoj - tegul už jus pakilnoja. Ne iš mandrumo nuo pirmos paros teko kelt.. būčiau pralaukus 3d. ir tada pakėlus. Nieks neplyšo, bet jėgų išeikvojau..
Po mėnesio būtinai pasidarykit kraujo tyrimus. Pas mane hemoglobinas buvo puikus +120, bet feritinas tik 18, ir D su pienu suvalgė.. tai paskyrė dienos stacionare sulašinti geležies ampules lašelinėj. Feritinas dabar 128! Davė energijos ir gilesnį užmigimą tarp žindymų, nes "būdravau" vietoj miego ir perdeginėjau.
Gal per plačiai ir ne į temą, bet viskas bus gerai!! Jei galėčiau - antro cp nebijočiau irgi rinkčiaus 🙂
Indrė_dėkinga parašė:
Kauno klinikose sakė nesidėt, nors buvau atsivežus. Neveržti pjūvio. Ir žaizdai geriau ir organai į vietas turi grįžt. Jei norėsis namie - po 3sav.
Oi ne, kiekvienas patarimas čia tavo aukso vertės ! Mano hb dabar tik 115, feritinas paskutinį kartą buvo 3, dabar kartosiu tyrimą, tikiuosi pakilo... nes jei ne- greičiausiai teks lašinti dar iki cp...
Gal kas esat susidūrė, man po didesnio fizinio krūvio maudžia ties dešinės pusės klubu. Kaip kokį raumenį ar sausgyslę temptų link kirkšnies. Ar gali būti kad dėl susiuvimo audinių? Ką turėčiau daryti? Labai noriu sportuot intensyviau bet kad poto tempia ir net lipant laiptais labai tempia ir maudžia
LTLT parašė:
Aš tą pačią savaitę jau kilnojau savo pirmagimę 11 kg, aišku, labai atsargiai. O kas kitas pasirūpins, jei ne mama.
Ermelinda parašė:
Aš tą pačią savaitę jau kilnojau savo pirmagimę 11 kg, aišku, labai atsargiai. O kas kitas pasirūpins, jei ne mama.
Tas tiesa❤️
6 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai