sunray901119 parašė:
Sveikos. Mes sergam vis dar pakarsciuojam nusimusam. Nei slogos nei kosulio nėra. Po gyd vizito sakė gerkle paraudusi. Bet nzn kuo toliau tuo manau viskas iš dant…
Sveikatos mažyliui ir poilsio mamai🎈🤗
sunray901119 parašė:
Sveikos. Mes sergam vis dar pakarsciuojam nusimusam. Nei slogos nei kosulio nėra. Po gyd vizito sakė gerkle paraudusi. Bet nzn kuo toliau tuo manau viskas iš dant…
Sveikatos mažyliui ir poilsio mamai🎈🤗
Meshka parašė:
Mamos, ar yra kuri skiepijusi vaikuti nuo vejaraupiu?
Neskiepijau, nes abi merginos persirgo jais, tad neteko ir gilintis daugiau šiuo klausimu🙂. Mano pusseserė skiepijo abu savo vaikučius. Kiek žinau, pasiskiepijus, reikia kas kažkiek metų persiskiepyti (kas 10 metų berods), nes "imunitetas" ne visam gyvenimui įgyjamas.
fleur68 parašė:
Neskiepijau, nes abi merginos persirgo jais, tad neteko ir gilintis daugiau šiuo klausimu🙂. Mano pusseserė skiepijo abu savo vaikučius. Kiek žinau, pasiskiepijus, r…
Ta pati ir mums gydytoja sake, kad siu skiepu "minusas", jog reikia kas kazkiek laiko nepamirsti pakartotinai pasiskiepyti. O daug kas pamirsta...tai ir dvejoju ar verta skiepytis, ar laukti kol pats persirgs.
Meshka parašė:
Ta pati ir mums gydytoja sake, kad siu skiepu "minusas", jog reikia kas kazkiek laiko nepamirsti pakartotinai pasiskiepyti. O daug kas pamirsta...tai ir dvejoju ar …
Na, čia sudėtinga kažką ir patarti. Vieniems mažyliams vėjaraupiai gan lengva liga, kitiems gali būti sunkesnis sirgimas, kai kiekvieno organizmas skirtingas, tai skirtingai ir reaguoja į ligą. Reiktų turbūt pasverti už ir prieš asmeniškai ir nuspręsti🙂. Aš savo atveju būčiau turbūt laukus iki kokių 10-12 metų, jei nebūtų persirgę iki šio amžiaus, turbūt tada būčiau skiepijus, nes didesnio amžiaus (paaugliai ir suaugusieji) jau sunkiau serga ir komplikacijos gali būti įvairios...
fleur68 parašė:
Na, čia sudėtinga kažką ir patarti. Vieniems mažyliams vėjaraupiai gan lengva liga, kitiems gali būti sunkesnis sirgimas, kai kiekvieno organizmas skirtingas, tai s…
As irgi panasiai galvoju; palauksiu iki mokyklos, jeigu neprasirgs iki to laiko, tada skiepysiu 😊
oksy33 parašė:
Bent as radau tokia info tai gautusi kad po 10 metu nereikia skiepytis.
As irgi tokia info buvau radus Endemik puslapyje, bet gydytoja kazkaip subalamutino sakydama, kad reikes ne viena karta kartoti vakcina.
O Norvegijoje vejaraupiu skiepas kompensuojamas?
Mesdu parašė:
As jeigu nebutu prasirges taip pat laukciau,kol I darziuka iseis,jei ten nesusirgtu tada mokyklos laukciau,o tada jau skiepinciau.
Mes siemet nuo erkinio encefalito paskiepijom. Ir tetis pasiskiepijo kartu 😊
As labai nenorejau kartoti skiepo, nes nuo pirmuju doziu pries 7-8 metus man temperatura buvo, negera, ranka guzais ismete 😵 Pasidariau IgG tyrima, pasirodo kad ir nereikia kartoti skiepo, rezultatas virs 1500 😃
oksy33 parašė:
Bent as radau tokia info tai gautusi kad po 10 metu nereikia skiepytis.
Reiks ir man skiepo. Nes aš dar nesirgus. 😵
5 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai