2017.08.08 18:21 (prieš 9 m.)
Užsimiršta skausmas, tai galima jau papasakoti apie gimdymą
5:30 prasidėjo sąrėmiai kas 10-15 min, kadangi jau buvo po termino 3 dienos (gestacinis diabetas) ir reikėjo važiuoti skatinimui, tai labai apsidžiaugiau, kad viskas jau prasidėjo savaime
Apie 10 nuvažiavome į antakalnį, buvo lygus kaklelis, atsivėrimas 2,5 cm. Paguldė prie laukiančiųjų. Su vyru sukome ratus aplink ligoninę, pradėjo dažnėti ir stiprėti sąrėmiai. Pasidarė žiauriai skaudūs, bet dar per reti, kas 5 min. 21 val jau sakiau, kad nebegaliu kentėti, buvo 4 cm tik. Paguldė į gimdyklą, nuleido vandenis. Pasatatė lašelines, apie 22 paprašiau epidiūro. Dėja man nuemė tik dešinį šoną, o per vidurį ir kairysis skaudėjo vis stipriau. Kai pasiskundžiau, patikrino ir pasirodo 22:30 jau buvo pilnas atsivėrimas. Tai 6 cm per 1,5 val. Reikėjo stumti, o sąrėmiai, nors skaudūs, bet per silpni buvo. Pradėjo kristi toniukai vaikelio, stumiau kiek galėjau (prisimenu rėkiau, kad negaliu, viskas
). Tada prakirpo mane ir daktaras pradėjo iš visų jėgų spausti pilvą (vyras sakė žiauriai stipiriai, bet aš jau nejutau). 23:02 pasirodė mano mažylis. Iš karto tik miauksėjo, bet vėliau pats greitai atsigavo. Gavo iš karto 8, vėliau 9 apgar, tai viskas gerai baigėsi
Būčiau žinojusi, tai nebūčiau ėmusi epidiuro, nes normaliai suveikti ar nespėjo ar tiesiog su stuburu kažkas man...
Mažylis gimė 3430 gramų ir 53 cm (prognozavo 2900).
Gimdymą priėmė nuostabi daktarė Motiejunienė. Tik geriausi atsiliepimai. Labai profesionali ir tuo pat metu maloni, visą laiką jaučiausi saugi.
Tai tiek