2022.05.02 14:15 (prieš 4 m.)
ciobrelis parašė:
Gal žinote kokių gerų praktinių seminarų apie gimdymą ar knygų? Jau esu gimdžiusi, tada domėjausi, žiūrėjau online seminarus, bet kai atėjo laikas gimdyti jaučiausi…
Mane labiausiai įkvėpė Žarskaus knygos: "Aš iki gimimo" ir "Ginimo slėpinys". Jis nemažai kalba apie dievą, tai jei netikite, reikia tą info atriboti ar pakeisti kitu žodžiu.
Galiu pasidalinti keliomis geriausiomis įžvalgomis apie gimdymą, apie kurias mažai kas kalba, o man labai gerai suveikė.
1. Gimdymas - tai labai intymus procesas. Jis reikalauja didelio susikaupimo. Tiesiog reikia pasinerti į save, savo jausmus ir pojūčius ir susivienyti su savo mažyliu, kuris sąrėmių metu skinasi kelią į šį pasaulį. Susikaupti ir dirbti drauge.
2. Kuo ilgiau sąrėmiauti namuose (savoje aplinkoje), nes dažnai būna, kad nuvykus į kitą vietą kaklelis nustoja atsidarinėjęs. Ypač jei pakeliui dar ir daug žmonių jus blaško.
3. Sąrėmis turi pradžią ir pabaigą. Pats skausmingiausias sąrėmio pikas trunka vos kelias sekundes ir tada pradeda silpnėti. Tai tikrai ištveriama, ypač jei kažkas pamasažuoja nugarą ar pilvą (ar kas jums veikia).
4. Maximaliai ilsėtis tarp sąrėmių. Man kai buvo sąrėmiai kas 5min uš sugebėdavau atsigulti ir užmigti. Į ligoninę važiavau tik tada, kai sąrėmiai buvo kas 2min. Tai faktiškai tik išstumti 😄
Aš galiu apibūdinti savo abu gimdymus kaip labai intymius ir net romantiškus. Pasineri į tokią kaip tranzo būseną ir leidi savo kūnui ir mažyliui dirbti savo darbą. Absoliučiai neprisimenu skausmo - tik ta nepaaiškinama euforija 🥰
Žinau, kad skamba įdomiai, bet gal kuriai padės 😄