vienzo, mamos, kas nors man paaiskinkit... as turbut esu nuprotejusi durna mamka, bet... siandien buvom PRIVATAUS darzelio loselio grupeje alia kaip adaptacijos pradzia - pirma karta... nu zinokit as po 5 min jau norejau griebt vaika ir begt is ten, istveriau 30 min "is mandagumo"...
krc... aukletoja ir auklyte yra, abi uz mane gal dvigubai jaunesnes, viskas ok, bet auklyte tai ok, bent kazkiek domisi tais vaikais, o aukletoja matosi tik prie manes kazka bando pavaizduot, o apskritai bendrauti su viakais normaliau pradejo tik vedejai uzejus... siaip vaiksto arba stovi tokia pofigistine, nesvarbu, ka tie vaikai daro. Cia vadinasi "mokomoji" veikla - kai jie tiesiog daro bet ka, jiems pastatytas tas ikea staliukas su indeliais, ten priberta spalvotu ryziu ir smelio ir pomponu, tai du vaikai kaisioja pomponus i burna, aukletojos net nereaguoja - pomponai mazi, kas jei prarys?... ar smelio prisivalgys?...
tada langai pradaryti abejose kambario pusese, t.y. konkretus skersvejis - kas Vilniuje gyvena mate ryte orus, lyja, vejas, man ten salta net pasidare, o vaikai grupeje tai su sortukais, maikutem, as su ilgom rankovem ir dzinsais buvau, ir dar durys pradarytos - t.y. konkreciai skersvejis... joms pofig, nors man vedeja zadejo, kad grupeje nedaromi langai, kol vaikai viduj...
tada is 6 vaiku 4 su snargliais ir 1 su kosuliu, i 1 man itartinas labai buvo del temperaturos...
krc as pasibaisejus is ten islekiau ir pasakiau kad "pagalvosiu" bet realiai nifiga as nepagalvosiu - tikrai iki 2 metuku taip ir liksim namie.
bet ar man atrodo, ar valstybinese taip nera? nes nu dukros grupeje 2.5 metuku kai ji ejo, buvo svaru, o cia viskas pripilta, priberta, suprantu, kad viakai zaidzia, bet kilimeliai ir kiti minksti dalykai matosi, kad slakbti nebuvo gal menesi, visi ant ju spjaudosi ar snargliuojasi... fui... nu gal as esu tokia britkininke, bet nu man paciai butu fui ant ju atsisest ar atsigult....
krc as soke