zebras parašė:
Sveikos! matau kalbate apie gimdymą, galbūt žinote kur būtų galima išklausyti online ar gyvai praeiti gimdymo kursus?
Vilniaus gimdymo namai organizuoja
zebras parašė:
Sveikos! matau kalbate apie gimdymą, galbūt žinote kur būtų galima išklausyti online ar gyvai praeiti gimdymo kursus?
Vilniaus gimdymo namai organizuoja
Oooo parašė:
Jūs Olandijoje jeigu neklystu taip? Draugė ten dvi mergaites gimdė ir žinokite kaip tik atvirkščiai sakė, kad laukė iki paskutinio. Po to skatino, o gale vistiek c…
Labai idomu. Nes toli ieskot pavyzdziu nereik. Mane kaip "priziuri" ir kita nare cia Dei99 berods, kaip ja priziuri visa nestuma. Skirtumai akivaizdus. Tai gal priklauso nuo to kuriame kraste gyveni. Nes dabar bendradarbio zmona gimde (jau pries menesi) tai ir jinai jokio pernesiojimo. Suejo terminas ir isvaziavo. Ir nieks nesake vaziuok namo ir lauk. Tai labai sviezia info. Klausiu kaip kas. Uz poros savaiciu eisiu i pokalbi su akusere.
Oksana D. parašė:
Merginos, biški nebesuprantu dėl pirmųjų vaiko rūbų gimdykloje. Ar ok yra smėlinukas susegamas šone+ kelnytės. Ar turi būti siaustinukas + šliaužtinukas?…
Aš kiek suprantu, reikėtų kepurytės, kojinių, šliaužtinukų ir pleduko
Oksana D. parašė:
Merginos, biški nebesuprantu dėl pirmųjų vaiko rūbų gimdykloje. Ar ok yra smėlinukas susegamas šone+ kelnytės. Ar turi būti siaustinukas + šliaužtinukas?…
Lyg bodžiukas plius kelnytės arba šliaužtinukas ir kepurytė su kojinytėm, nors daug kur rašo, kad patalpoj nereikia kepurytės
gretmanas parašė:
Lyg bodžiukas plius kelnytės arba šliaužtinukas ir kepurytė su kojinytėm, nors daug kur rašo, kad patalpoj nereikia kepurytės
Pačioj gimdykloj tikrai reik kelpurytės nes gimstant plaukučiai būna šlapi. Tai todėl gimdykloj būtinai deda kepurėlę
Oksana D. parašė:
Dažniausiai dedamas smėlinukas ir šliaužtinukas arba kelnytės. Tiesiog su kelnytėmis vaikas turės tik po vieną sluoksnį rūbų per visą kūną, o su šliaužtinuku kojos bus vieno sluoksnio, o viršus jau dviejų, vaikučiui bus šilčiau. Aš rinkausi antrajį variantą kai sūnų gimdžiau gruodžio 1 d. Tai ir su lapkritinuke lygiai taip pat susidėjau setukus smėlinukas (dar vadinamas bodžiukas) plius šliaužtinukai. Aišku, kartu vilnonės kojnytės ir į gimdyklos supakuotą maišelį dar kepurytė, nes jų neberekomenduoja dėti nuolat, bet iškart po gimdymo būna uždeda, tai įsimečiau jei kas.🌻
Nuo šiandien jau oficialiai išėjau į dekretą 😁Ta proga turiu klausimą dėl VGA ir VPA išmokų - gal kas žinot ir gali paaiškinti. VGA yra išmokama už 126 d., visa suma iš karto. Tas kaip ir aišku. O kaip VGA? Suprantama, kad ji bus mokama kartą per mėnesį, kaip alga 😅 ar yra nustatyta kažkokia tiksli mėnesio diena, kada yra pervedami pinigai? Jeigu man VGA paskaičiuotos iki 01.16, kada gausiu pirmą išmoką už VPA? Vasario men tiktai?
Ir šiaip, truputį painu man su tom išmokom - VGA skaičiuojasi 70+56 t.y. 56 d po gimdymo t.y. už du mėn esi gavęs VGA. Ir tik tada pradeda skaičiuoti VPA išmoką, kuri realiai yra kol vaikui sueis 18 (arba 24) mėn. Tai realiai gaunasi, kad pinigus mokės tik 16 (arba 22) mėn?
Kadushke parašė:
Nuo šiandien jau oficialiai išėjau į dekretą 😁Ta proga turiu klausimą dėl VGA ir VPA išmokų - gal kas žinot ir gali paaiškinti. VGA yra išmokama už 126 d., visa sum…
VPA moka 14 diena uz praejusi men.
Pirma ismoka gausite vasario 14 d uz puse sausio.
Taip, pinigus mokes arba 16 arba 22 men tik 🙂
10 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai