Milda.... parašė:
Aš pasmalsausiu jei galima, kaip nutraukinėjot ceremoniją? Kaip viskas atrodė tuomet?
Krikštyta!
Milda.... parašė:
Aš pasmalsausiu jei galima, kaip nutraukinėjot ceremoniją? Kaip viskas atrodė tuomet?
Krikštyta!
Įrašas perkeltas iš temos: Sportinukas nuo 2-3 mėn. Ar galima?
Kristinaluna838 parašė:
Vaikas 5 mėn vaikščioti pradėjo ? Atsistojo veina diena pats nuo žemės ir nuėjo? Už nieko nesilaikė niekas nedavė rankos ?
Šita persona truputi su defektais smegenyse tad nekreipkit demesio ir kaip suprantu jos vaikas tik jos fantazija ir vyras medikas viskas issigalvota.
Šilo_uoga parašė:
Tai turbūt nėra labai logiška vest į tikybos pamokas, kai pasirinkta vaiką nekrikštytir nelabai aišku dėl ko turėtų kilti nesklandumai? 🤔
Na mano laikais tai visi ėjo tik į tikyba nebuvo nei vienas,kuris pasirinktų etika.
rudagazele parašė:
20 m atgal negalėjau rinktis etikos, priverstinai lankiau tikybą. Būčiau labai nustebinta, jei šiais laikais vis dar yra ši problema mokyklose![]()
Mano laikais tas pats buvo ir dar per prievarta reikėjo eit kiekvieną sekmadienį į bažnyčia,nenuėjau kelis kartus tai sakė jog nepriims į dirmavonę ar į 1 komunija neprisimenu dabar.
Man 31. Pirmas klases buvau mažame miestelyje, pasirinkimo nebuvo, tik tikyba. Šiaip ne taip praslinkau
tiek nepatogių klausimų užduodavau, kad vos prileido prie komunijos
ir tai ėjau tik dėl močiutės.
Didmiestyje nuo 5 klasės be jokių svarstymų rinkausi etiką. Psichologija, filosofija, kultūros ir visi įmanomi dievai...žinios! Sumokėję nebūtų nuvarę į tikybą
ją rinkdavosi ir tie kas norėjo nieko neveikt, o etikoj tikrai dirbom.
Su sūnum jau viskas aišku, kitais metais į pirmą. mokykloje nuo pirmos klasės yra, eis iškart į etiką
o gyvenime jau kaip pats vėliau pasirinks.
Jusia parašė:
Dalinai gali nustebinti.esu mokytoja pradinuku. Dirbu kaimo mokukloj. Noerint kad susidarytu grupe reikia bent 5vaiku, kitu atveju jungia klases tarkim pas mane…
Mano vaikams pradinėse irgi nebūdavo pakankamai lankančių etiką, kad sudaryti grupę, jungdavo su kita klase. Vaikai problemos nematė. Po 4kl, kai dauguma vaikų praėjo pirmą komuniją, padaugėjo lankančių etiką :).
Milda.... parašė:
Neatleiskit, nesusilaikiau
Kai kūdikis jau buvo virš vandens (blykštė pykš) krikšto mama tik čiupt kunigui už rankos, jau jau beliejančios vandenį - net nepašnibždom, nes vistiek seneliai prisnūdę klupyklose sėdi ir nieko ten negirdi - "mes eeee... apsigalvojom, už tris šimtus eurų nutrauksit gražiai?..." Kunigas viena akim mirkt, švestą vandenį šliukšt šliukšt pro šalį, dar šlapia ranka eurus čiupt, apsisukam, šypsena fotografijoms, blykstė pykšt!
Išeinant seneliai "tai ar Maryte pakrykštijot? - Taip taip, Maryte, Maryte".
Šiektiek sudėtingiau už nutrauktą lytinį aktą, bet bažnyčia nieko prieš ir dėl kitokių aktų nutraukimo, matyt.
105 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai