2020.06.09 21:54 (prieš 5 m.)
Foxxxx parašė:
Kaip kepet ? Skaniai atrodo
Trupininis pyragas
1 kiaušiniai
100 g minkšto sviesto
1 š majonezo
0,5 st. cukraus (100 g)
druskos žiupsnis
Apie 250 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
* Pyrago įdarui:
* Kreminė varškė: 500 gramų
* cukrus: 100 gramų
* kiaušinių baltymai: 4
* kiaušinių tryniai: 3
* manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
* vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
* uogienės ar džemo
Kiaušinius išplakt su cukrum iki baltumo, sudėt majonezą ir išplakt, sudėt sviestą ir išplakt iki lygios masės. Tada bert kepimo miltelius, druską ir po truputį miltus, kol bus galima minkyti ir nelips prie rankų. 1/3 tešlos dėt į kamerą, likusią plonai išklot skardą ( aš dariau torto formoj 26 cm).
Varškę (aš naudojau paprastą maišelyje todel dėjau 2 šaukštus grietinės, kad būtų šlapesnė) išplakite su cukrumi ( cukraus galima ir mažiau jei uogienę dėsit saldesnę), vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais bei manų kruopomis (viską tryniau su blenderiu). Tuomet kitame inde kiaušinių baltymus apšlakstykite citrinų sultimis bei išplakite iki purumo, paskui įmaišykite į varškės ir trynių masę.
Ant išklotos tešlos sudėti varškę, o ant viršaus tept norimą uogienę ar džemą (aš naudojau abrikosų džemą, jis pas mane buvo toks su rūgštele, tai labai tiko). Kai kameroj sušala tešla iki kol gali ją tarkuoti, užtarkuoji ant uogienės plonu sluoksniu. Dėti į orkaitę 190 laipsnių apie 50-60 min kept, kol gražiai pagels viršutinis sluoksnis ( kepiau be vėjelio, tik viršus-apačia). Iškepus leisti atvėsti.