2026.06.06 15:19 (prieš 1 mėn.)
Kaip visgi siaurai įsivaizduojama, kas yra "tikras" nėštumas, ir kaip turi atrodyti ciklo etapai, organizno pojūčiai... Ovuliacija - vienos jaučia, kitos ne. Implantacija - vienos jaučia, kitos ne, vienoms būna implantacinis tepliojimas, kitoms ne. Vienoms tempia krūtinę nuo progesterono, kitoms ne. Vienoms pykina anksti ir kone visą nėštumą, kitų beveik išvis nepykiną. Ir t.t. Beje, su skirtingais nėštumas ta pati moteris gali jaustis skirtingai. Pvz. pas mane ovuliacija vyksta, sekama testais, tirtas progesterono kiekis - viskas normose, bet niekada per visus 40+ metų netempė jokios krūtinės, net ir kai buvau pastojusi ir echo matėsi. Tad būna VISAIP.
O dėl to kada jau čia galima vadinti "nėštuminiu" pykinimu. Ne viena moteris parašė, kad dar iki brūkšniukų jaučia simptomus, kad mezgasi nėštumas, vyksta nėštuminiai procesai - apsivaisinimas, implantacija - ir kad jaučia, ar tą ciklą kibo. Kaip ir mano atveju, tai gali būti jautresnis imuninis fonas, jautrus organizmas, o gal kita priežastis. O kad ne visad datempia iki dviejų brūkšnelių - na, yra toks dalykas kaip biocheminis nėštumas, kai jis nutrūksta labai anksti. (Pvz. mano biocheminiai patvirtinti HCG kraujo tyrimais) Bet.. nėra kibimo - nėra pojūčių. Tad pakilusi temperatūra, pykinimas, krūtinės tempimas - gali būti ne tiesiog progesterono, o būtent nėštumo procesų sukelti simptomai, ypač jei tai nėra įprasta savijauta reguliarių ciklų metu ir jei moteris stebi savo savijautą, tendencijas ir gali atskirti simptomus. Man tai net labai logiška, nes tokia mano realybė.
Tad nėštumai gali būti visokie, kaip ir pojūčiai. Jei jūs to nejaučiate, su tuo nesusidūrėte, nereiškia, kaip taip negali būti.