Inkutea parašė:
Sveiki, aš dabar guliu, buvau nuėjus, bet ten dabar kabo tik 2023 metų 🤷🏼♀️
Dar užklausiau dėl 2022m tai sako jau viskas, nukabinta, nėra.
Žeimių g. 19, JonavaInkutea parašė:
Dar užklausiau dėl 2022m tai sako jau viskas, nukabinta, nėra.
Inkutea parašė:
Kaip gaila, kad jau nebera 😞 Butu buve labai idomu pamatyt kiek leliuku gime lapkricio 21 d.
Sparkle0 parašė:
Kaip gaila, kad jau nebera 😞 Butu buve labai idomu pamatyt kiek leliuku gime lapkricio 21 d.![]()
Čia štai senoji, bet dar be lapkričio...
Sky90 parašė:
Čia štai senoji, bet dar be lapkričio...
Jovituke parašė:
Laba.gal kuriai nesenai dare suplanuota cp Jonavos ligonineje? Ir galetumete papasakoti kaip pasiruosete procedurai?kaip pati procedura praeina ir kaip kas po jos? …
Turėjau planini Cp Spalio mėnesi. Davė pasirinkti data. Turėjau atvažiuoti iš vakaro. Atvykau su vyru. Gaila privačios palatos tuo metu nebuvo laisvos, gavome bendra. Vyrui leido psilikti per nakti. Iš vakaro paėmė krauja, pasirašiau dokumentus, atėjo daktarė kuri buvo atsakinga už operacija(Daktarė Vanagienė). Viska papasakojo. Iš vakaro leido užvalgyt bandele, nieko sunkaus. Ryte lašalinės, statė kateteri į šlapimo pūslę. Pamatavo širdies tonusus ir tuo pat metu atvyko anesteziologė. Labai faina moteris, visko išsiklausinėjo. Tuomet atvyko lova prie palatos. Atsiguliau, drebėjau iš streso, seselės buvo beproto geros, ramino,glostė kakta. Nuvažiavom i operacine. Vyras liko palatoje laukti. I operacine neleido. Seselės laikė už rankos ir goostė kol leido vaistus. Anestezeologe viska pasakojo žingsnis po žingsnio kaip viskas vyks ir ka pajusiu. Tuomet atjungė kojas, uždengė ten viska, sakau o jei jausiu kol pjaus? Sako nejausi,nes jau prapjovė🤣🤣 kol ten viska viduj darė jaučiau toki lyg tasyma, bet jokio skausmo. Anesteziologė toliau viska pasakojo, ka daro, glostė galva, ir snekejo. Sako va matosi kojytes, jau puse kunelio lauke, nu va ir istrauke. Tada vaikeli apvale,suvyste ir atnešė man parodyt. Ant krutinės neguldė. Pažiurėjau, daviau bučki ir išmesė pas tėti ant krutinės. Tada siuvimas, truko apie 20-30min. Grižau tiesiai i palata pas vyra ir dukra. Koju dar nejaučiau. Bet visa purčiausi. Kalenau dantimis. Bet man nebuvo šalta. Čia labiau šoko būsena. Buvau skaičius jog taip būna, o ir daktarė patikino,kad viskas normalu ir praeis. Tai taip drebėjau apie valanda dar grįžus po operacijos. Seselės ateidavo tikrint kas valanda spaudima. Kai pradėjau jaust skausma suleisdavo vaistu. Arba i kateteri arba i užpakali. Visada prašiau ,kad leistu i kateteri. Bet sakė i ižpakali greičiau suveikia. Bet man jau buvo gana tu asatu 😀 šiaip skausmas tikrai nekažka, bet atrodo vaikas užgožia tai. Niekas nevertė stotis ta pačia diena, sakė jei jausiuos gerai ir norėsiu galėsiu bandyt storis vakare(išoperavo 12 dienos). Man nelabai pavyko atsistoti pirma diena. Tai ta diena tik leido vaistus. Jokio maisto. Tik vanduo. Antra diena jau sake seselė nori nenori reiks bandyt stotis. Aš kaip tikra didvyrė isivaizdavau,kad man cia lengvai pavyks atsistoti. Tai su vyro pagalba stojaus ir per greit atsitojau neatsidedus pradžioj. Buvo labai prastai. Paskubėjau. Aptemo akyse, psidarė bloga, košmaras. Patarimas neskubėti, keltis po biški,pradžioj atsisėsti, psedėti ir tuomet po biški stotis. Bus labai sunku, bet su kiekvienu atsitojimu vis lengvės. Nors vis kartojau vyrui ,kad nebegaliu, bet negalejau negalėt🤷🏼♀️ po pirmo atsistojimo išemė kateteri iš puslė, nemalonus jausmas tikrai, bet idėjimas skausmingesnis. Aišku ant kokios papulsi. Kai man dėjo papuoliau ant baisiai grubios kuri skubėjo ir net vazelini nepatepė, o ištraukinėjo jau kita ir buvo labai maloni ir netgi leido pačiai išsitraukt( psichologiškai buvo lengviau😀). Taip pat kiekviena vakara 22val ateina akušerė suleist vaistu i pilva nuo kraujo krešėjimo. Jokio skausmo nejaučiau visai! O adatu beproto bijau. Visas naktis liko vyras kartu(buvome 4 paras). Jei yra galikybė patariu vykti su vyru, nes pirmas dienas beproto sunku. Vyras labai padėjo, rúpinosi vaiku ir maniki. Vedė i duša ,prause, vedė itualeta, padėjo atsikelti.
Man apskriti tai pirma operacija per visa gyvenima. Buvo tikrai nelengva. Ir siaip vyro parama reikalinga tokiais momentais,nes gali būti ir biegiu naktu. Musu mergyte miegojo ramiai,bet visi vaikai skirtingi. Kaip
Ir kiekviena operacija skintinga. Galbut jums bus viskas lengva is kart! Kitos moterys jau stojasi is kart ta pacia diena☺️ linkiu stiprybes, jegu ir kantrybės. Gera prisimint ta jausma kai
Pirma kart pamaciau savo dukryte, verkėm su vyru visas dienas🥰😀 Jei dar nepagimdėte didžiausios sekmės!
Jovituke parašė:
Laba.gal kuriai nesenai dare suplanuota cp Jonavos ligonineje? Ir galetumete papasakoti kaip pasiruosete procedurai?kaip pati procedura praeina ir kaip kas po jos? …
ir dar pamiršau pridėti,kad antra diena po operacijos valgyt duoda tik sultinio lengvai( vakare leido biški naturalaus jogurto) kad vėlaiu nebūtu problemu tuštinantis ir nesusidarytu rimtesniu problemu kaip viduriu uzkietejimas,o veliau ir hemarojus.. pasislapint sake reikia paciai jau ta diena kai isima kateteri,o pasituštint antra diena po išemimo. Isleidzia namo jei viskas gerai jums ir leliukui po 3 dienu. Mus palaike papildomai viena diena del geltos. Tai jei bus laisva palata imkit, bus lengviau kai tualetas ir dusas salia,nereikes tiek vaiksciot per korodoriu. Bet aisku is kitos puses judesit daugiau, ko ir reikia,kad greiciau pasijustumet geriau. Ai ir tuos vaistus kuriuos leido kiekviena vakara i pilva tai dar berods 10 dienu reikes leistis kai paleis namo. Israsys recepta. Ir paskutinis dalykas siulai yra tirpstantys ir ju isiminet nereikes :))
Sparkle0 parašė:
Aaaaaaa, radau ❤️
Ir saviske radau mano rugsejo 14diena tai dvi mergytes ir berniukas 🙂
Jovituke parašė:
O kas turejote cp gal tvarketes kad dekreta pratestu 14d. ? Kiek skaiciau kad galima po cp prasitesti tik db galvoju kaip tai padaryti? Prasymas sodrai, o gimdymo n…
Labuka 😉 Po CP priklauso motinystės atostogų tęsinys 14 k.d. Išduodamas elektroninis nedarbingumo pažymėjimas, matomas sistemoje 😉 Reikalingas atskiras prašymas Sodrai dėl tų dviejų savaitėlių - tas pats motinystės atostogų prašymas kaip jau ir pildei prieš tai, tik datos dabar jau bus kitos 😉
6 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai