jolanciuxe parašė:
Sveikos. Apie tyrimus nlb nusimanau, kvailas klausimas - kas tas VVT? Nes planuoju NIPT darytis, tai ir susimeciau db 🤔
Vaisiaus vandenų tyrimas, kur su adata duria i vandenis ir istraukia kazkiek kad ištirtu dnr
jolanciuxe parašė:
Sveikos. Apie tyrimus nlb nusimanau, kvailas klausimas - kas tas VVT? Nes planuoju NIPT darytis, tai ir susimeciau db 🤔
Vaisiaus vandenų tyrimas, kur su adata duria i vandenis ir istraukia kazkiek kad ištirtu dnr
Sidzita parašė:
As su dukryte dariausi NIPT isplestini dariaus. Bet veliau perskaiciau, kad NIPT ne viska apima... tai susiparinau... galvoju reik pradet dometis, nes jei vyras "ap…
Ta persileidimo rizika yra labai maza, viskas gerai su juo buna, ir labai mazai tiketina kad bus persileidimas, cia per daug mitas paleistas del to persileidimo
Mano situacija buvo tokia, esu virs 40. Pasidariau Prisca. Del amziaus iskart parode didele Dauno sindromo rizika. Tada pasidariau Nipt. Rodiklis idealus, riziku nerode. Tada genetikas pasake, kad ir po gero Nipt yra gime vaikuciai su sindromais. Nusprendziau darytis VVT. Tikrai atrodo baisi procedura. Gal daugiau moraliskai. Nes fiziskai nieko beveik nejauti. Ramiai guli, kaip isidurtum adatele i pilva...paguli minute. Nepastebejau laiko. Ir viskas. Sako yra rizika maza. Man viskas sklandziai praejo. Tadien nekilnoti sunkiu daiktu. Siuo metu jau esame 2 menesiai su suneliu.
Beje, dariausi isplestini VVT nuo daug ligu. Sitas tyrimas yra 100proc.garantija.
jolanciuxe parašė:
Bet jis daromas jei yra kazkokiu dideliu rizikos faktoriu is kitu tyrimu (Prisca, nipt)? Ar as klystu? Plius, jis rizikingas perdileidimu?
Nebūtinai, gali be jokiu prisca ir nipt daryti vvy arba gaureliu tyrimą
Fauna-TVTB parašė:
Niptas nera tikslus 100 % o vvt parodo 100 % tiksluma
Teigia, kad Nipt tikslumas yra 99,99%.
ciobrelis parašė:
Teigia, kad Nipt tikslumas yra 99,99%.
Bet jis išvis netiria tam tikros Dauno sindromo atmainos. Tiesiog reik žinot, kad tokia tikimybė yra. Ir čia buvo tikrai nemažai apie tai prirašyta, tai patyrusi narė super išsamiai yra aprašius iki smulkmenų. Asmeniškai aš viską perskaičius ir permascius nusprendžiau kad man užteks Nipto ir echo, bet dziaugiuos, kad zinau pasirinkimo rizika.
Kol kas neišlindo dar niekas, echoskopuojant pas genetike nesimatė jokių patologiju, įtarimų nei 12 nei 20 savaite. O kaip jau bus taip bus.
Cacharel parašė:
Bet jis išvis netiria tam tikros Dauno sindromo atmainos. Tiesiog reik žinot, kad tokia tikimybė yra. Ir čia buvo tikrai nemažai apie tai prirašyta, tai patyrusi na…
Na as, kai lauksiuosi trecio butinai darysiuos VVT. Kazkaip esant 38-40 metu, manau stiprus argumentas jo prasyt. Aciu uz atsakymus.
Sidzita parašė:
Na as, kai lauksiuosi trecio butinai darysiuos VVT. Kazkaip esant 38-40 metu, manau stiprus argumentas jo prasyt. Aciu uz atsakymus.
Argumentas, aišku, yra. Man 41
Sidzita parašė:
Tiesa, tie atvejai aprašyti genetinių tyrimų temoje.
Cacharel parašė:
Argumentas, aišku, yra. Man 41
Skaiciau ta tema. Prisigazdinau labai
gerai, kad neskaiciau jos kai nescia su antru buvau.
Aš dariausi VVT. Dariausi dėl tikslumo. Pirmiausia vyko apžiūra echoskopu pas genetikę, ir jos metu papasakojo apie kiekvieną tyrimą. Priscos net nedariau, nes ten nesąmones rodo. Man pagal amžių būt buvęs didelis procentas apsigimimo. Pasijuokė kad daugelis moterų jau ateina paveiktos NIPT ir bijo VVT. Ir aš ketinau darytis NIPT. Tik kai perskaičiau istorijų, kad gimsta vaikučiai su mozaikiniu Dauno sindromu, nors NIPT nieko nerodė, nusprendžiau darytis VVT. Norėjau būti 100% tikra. Beje , nustačius VVT metu mozaikinį Dauno sindromą, nėštumo nutraukti negalima... mano tyrimai buvo geri, dabar lėlytei 2 mėn. O tyrimo dieną tiesiog pasiėmiau laisvą ir pagulėjau. Dar, kai NIPT parodo apsigimimo tikimybę, vistiek daro VVT...
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai