@Merida@ parašė:
Siryt per labas rytas pranese apie tymu protruki Europoje... uzfiksuota virs 40000 tukstanciu atveju... praejusiais metais virs 30000... daugiausia Prancuzijoje, Sa…
Mano žinion Prancūzijoje visi privalomai suskiepyti.
@Merida@ parašė:
Siryt per labas rytas pranese apie tymu protruki Europoje... uzfiksuota virs 40000 tukstanciu atveju... praejusiais metais virs 30000... daugiausia Prancuzijoje, Sa…
A ir G parašė:
Ne, 3 privalomi buvo nuo stabligės, polio ir difterijos. Nuo šių metų turėjo padaryt (ar padarys) ir tymų privalomą.
Šilo_uoga parašė:
Ne, 3 privalomi buvo nuo stabligės, polio ir difterijos. Nuo šių metų turėjo padaryt (ar padarys) ir tymų privalomą.
Gal žinote, ar vienvalentėmis vakcinomis skiepijama Prancūzijoje nuo stabligės, polio ir difterijos? Ar kaip ir Lietuvoje – keliavalentėmis?
pelėnas parašė:
Gal žinote, ar vienvalentėmis vakcinomis skiepijama Prancūzijoje nuo stabligės, polio ir difterijos? Ar kaip ir Lietuvoje – keliavalentėmis?
Berods kažkur esu skaičius, kad ne vienvalentės, bet negyvenu ten ir nežinau tiksliai, gal Fleur atsakys į šį klausimą
@Merida@ parašė:
Tai kad jau rase jog prancuzijoj skiepai privalomi, tai gal del to ir dideja ju protrukis. Eilinis gasdinimas zmoniu.
Šilo_uoga parašė:
Juk vakar rase ten gyvenanti nare, kad 11 privalomu yra.
Šilo_uoga parašė:
Na vėlgi, kalbėsiu už Lietuvą tik, nes nežinau kaip kitur, bet pas mus yra sistema supuvus. Žuvis pūva nuo galvos. Pas mus gydytojai pacientui turi oficialiai turbū…
Nėra ta sistema supuvusi - tiesiog, kokie pinigai, tokios ir galimybės. Bet net ir turtingose šalyse nėra taip, kad gydytojo resursai yra begaliniai ir kad gausi atsakymus į visus įmanomus klausimus, o jau ypač nieko nepaklausęs. Nėra taip ir nebus.
Plius, medikai irgi žmonės, jie nežino visko ir negali numatyti visų įmanomų problemų, ypač kai medicina, šalutiniai poveikiai ir komplikacijos (nuo ligos, vaistų ar skiepų) - tik tikimybių teorijos žaidimas. Rizika yra ir vienu, ir kitu atveju, visada yra klausimas, kur rizika yra didesnė. Kaip sakoma, žinotum, kur krisi - pagalvę pasidėtum. Na bet nežinai.
O medicinos SISTEMA nežiūri į kiekvieną individualų atvejį, o žiūri į visumą. Nes tokia yra visuomenės sveikatos samprata. Jei visuomenei apskritai yra naudingiau (labiau apsimoka) skiepytis, nei patirti epidemijas, SISTEMA stums skiepijimo programas.
Ir čia jau kiekvieno mūsų reikalas įsivertinti, kurie "sisteminiai" dalykai mums asmeniškai (ne)tinka.
Šilo_uoga parašė:
Berods kažkur esu skaičius, kad ne vienvalentės, bet negyvenu ten ir nežinau tiksliai, gal Fleur atsakys į šį klausimą![]()
Nuo 2018 m sausio Prancūzijoj įsigaliojo nauja įstatymo pataisa, pagal kurią kūdikiai, gimę 2018 m. skiepijami 11 privalomų skiepų. Ir visi jie sudėtiniai. Vaikams, gimusiems iki 2018 m., privalomi trys skiepai. Kadangi trivalenčio skiepo nebegamina, be stabligės/diftetijos/poliomielito prisideda kokliušas.
fleur68 parašė:
Nuo 2018 m sausio Prancūzijoj įsigaliojo nauja įstatymo pataisa, pagal kurią kūdikiai, gimę 2018 m. skiepijami 11 privalomų skiepų. Ir visi jie sudėtiniai. Vaikams,…
Ačiū. O į tuos 11 privalomų skiepų ,,įeina'' skiepai nuo tymų ar ne? Nes, jei gerai supratau, gimusiems iki 2018 skiepytis nuo tymų nebuvo privaloma.
Fathiyah parašė:
Juk vakar rase ten gyvenanti nare, kad 11 privalomu yra.
Na aš ir parašiau BUVO 3 privalomi
Tai vadinas yra daug ir nepaskiepytų nuo tymų (iki to atskaitos taško, kai jau tapo privalomi).
Toks jausmas kad skiepai tuoj ir nuo slogos bus išrasti, ir bus sakoma geriau pasiskiepyk, nes juk nuo slogos prasideda kitos ligos ir numirti gali.🙄
Taip kaip nežinau nei vieno atvejo kad nuo kokios kiaulytes kas butu numire, sunkiai sirgę ar nevaisingi patape. Įprasta lengva liga, tik tiek mitų apvyniota, kad suskiepyt visus reikia, ir ibauginami žmonės.
Turbūt musu propronukiai gaus skiepus nuo visko ir taps nemirtingi.
Be to, apie epidemijos protrūkius, visi suskiepyti tampa nesiotojais, nieko keisto. Be to, dar reiktų pasidomėti kaip ir kas į šita pasauli vis naujas ligas paleidžia.
10 testuotojų vertinimai
105 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai