Mažylė1 parašė:
Taip, taip galima padaryti, rizika yra, bet reikia pasiklausti kiek procentų rizikos tikimybė.
O ta rizika, tai, kad antra karta - tai yra įkelimui gali jau neatsilti?
Mažylė1 parašė:
Taip, taip galima padaryti, rizika yra, bet reikia pasiklausti kiek procentų rizikos tikimybė.
Karolina12345 parašė:
Gali prarast embrioniuką. Aš kiek pamenu tau apie 30 m ? Tokio amžiaus statistiškai labai daug praeina pgta, tai tavo vietoj kelciau abu per viena be genetikos. Aisku F dar tures savo stipria nuomone...
Ocean Ni parašė:
Gali prarast embrioniuką. Aš kiek pamenu tau apie 30 m ? Tokio amžiaus statistiškai labai daug praeina pgta, tai tavo vietoj kelciau abu per viena be genetikos. Ais…
Kai gavome embrionus buvo 32 su puse man, dabar 33 su puse. Bet kokybe embrionu vidutiniska - geriausi 3bc, didele fragmentacija, tam, kad butu tinkami saldyti reikejo ne penkiu, o sesiu dienu, todel pradejau dvejot, kad gal ir genetiskai kazkas negerai sukrito. Nors taip, nei amzius dar problema, nei turim kazkokiu genetiniu ligu.
Aisku tada dar nezinojau, kaip pasiruosti ir kad isvis galima pasiruosti ivf - pagerinti kiausiaslastes ir spermatozoidus, kad gauti geresnes kokybes.
Karolina12345 parašė:
Ne, dėl to, kad gali būti blastukas pažeistas per atšildymą, užšaldymą ir vėl atšildymą. Nežinau kaip pas F su atšildymu, tikriausia taiko greitą atšildymo būdą? O jūsų buvusioje klinikoje koks šaldymo būdas: greitas ar lėtas?
Karolina12345 parašė:
Kai gavome embrionus buvo 32 su puse man, dabar 33 su puse. Bet kokybe embrionu vidutiniska - geriausi 3bc, didele fragmentacija, tam, kad butu tinkami saldyti rei…
Tokiam amžiuje metai šen ar ten neturi reikšmės. Labiau turi (pa)rūkymas, žolė, alkoholis, vyrui - pirtys, prasta mityba, sėslumas. Žodžiu, prastas savęs eksploatavimas, kai "korpuse dar korozijos" nesimato, nes atkompensuoja jaunystė, o viduje organizmas nesusitvarko su "oxidative stress" ir kala per kokybę.
Bet nesikabinkit tik į vieną faktorių (gal čia ne genetika visai, gal tūno koks polipas) ir nenustebkite jei su tuo pačiu 3BC sekantį kartą nieko neradus ir papildomo nedarius kuo puikiausiai pavyks
Ir IVFui vyras irgi turi ruoštis. Turto pagerinimui reikia mažiausiai 90 dienų, o geriau pusmetis. Tai kol čia apie sekantį FETą galvojat - jis turi galvoti apie IVFui pasiruošimą. Blogiausiu atveju pusmetis sveikos gyvensenos veltui nenueis ir pridės senatvėje papildomų sveikų kokybiškų dienų su anūkais
Ir beje, pritarčiau sodinimui 2 embrionų, bet kai jauna, tai pasverkit ir didesnę tikimybę susilaukti dvynukų. Šiaip, jei man reikėtų spręsti, kur sukišti 1000eur,kad gauti atsakymą dėl nekibimo, tai max save ir vyrą ištirčiau (vyrą tam, kad nelendant į embrionus gauti atsakymą, ar ne jame problema (kariotipas?), nes gal embrionai is esmės nesikabins..). O nieko neradus tokiam amžiuje galima kapstytis embrionuose. Tai nesikabinkit į vieną numanomą priežastį.
Mažylė1 parašė:
Ne, dėl to, kad gali būti blastukas pažeistas per atšildymą, užšaldymą ir vėl atšildymą. Nežinau kaip pas F su atšildymu, tikriausia taiko greitą atšildymo būdą? O …
Man rodos dabar jau niekas lėto nebetaiko, nes su juo didelis atkritimas ir embrionų, ir kiaušialąsčių. F klinikoj tikrai taikomas greitas. Kai Marinos (o vėliau ir kitos seselės) paklausiau apie tikimybę, kad neatšils, tai sakė, kad čia ypatingai retas atvejis, seselė net negalėjo prisiminti tokio paskutinio atvejo (čia kai guli prieš FET ir vietoj lubų tyrinėjimo tyloj sesutę kvailais klausimais užberi
).
Aš vakar trečią FH pro užsisakiau, nes IVFas nusimato birželio pabaigoj ir bent pusės pakelio pritrūksiu. Vis dalaukiu akcijos, kai nukrenta kaina nuo 104 iki 83 ir užsisakau. Šiaip, man patiko iš esmės jie, nes labai pasitaisė savijauta
Gal ir pavasaris savo duoda, ir kiti pokyčiai (30min sporto kasdien, kalnas daržovių ir vaisių). Jei nustojus gerti po kurio laiko vėl pasijus, kad trūksta energijos, tai jau žinau, kokiam pavidale jos nusipirkti
Sugalvojau parašė:
Tokiam amžiuje metai šen ar ten neturi reikšmės. Labiau turi (pa)rūkymas, žolė, alkoholis, vyrui - pirtys, prasta mityba, sėslumas. Žodžiu, prastas savęs eksploatav…
Aciu! Save jau max issityrus, per pora menesiu LT iskeidau 3000 eur. su visais tyrimais, konsultacijom 🤯 Radau KIR AA, ribini AFS, lengvesne MTHFR mutacija, polinki į nesciuju preeklamsija ir trombofilija, uNK į zemesne puse. Tai jau ir nebezinau, ka tirtis. BeReady darytas, taip pat histeroskopija del galimo polipo, biopsija del bakteriju gimdoje ir letinio endometrito - viskas ok, nk kraujyje idealus, ginekologiniu problemu jokiu. Endo, gastro, vitaminu trukumo irgi visokiu tyrimu prisidarius.
Pas mus nevaisingumas del vyro, bet kai pagalvoji, tai absurdas - as issityrus skersai isilgai, tukstancius isleidus, vyrui daryta tik spermograma ir kariotipai 🤦♀️😅 Kai jau gavom embrionus į jį nebesikoncentravom.
Bet tikrai geras patarimas - kol as ruosiuos FET jis gali ruostis ivf
ir reikes Rygoj pasidaryt visus myoxi, spermos dnr fragmentacijas ir t.t
Sugalvojau parašė:
Man rodos dabar jau niekas lėto nebetaiko, nes su juo didelis atkritimas ir embrionų, ir kiaušialąsčių. F klinikoj tikrai taikomas greitas. Kai Marinos (o vėliau ir…
Greitas ir Kauno klinikose. Nebuna, kad neatsiltu. O va Santarose tikrai labai daznai neatsyla, kiek teko skaityt kitoj temoj.
Karolina12345 parašė:
Kai gavome embrionus buvo 32 su puse man, dabar 33 su puse. Bet kokybe embrionu vidutiniska - geriausi 3bc, didele fragmentacija, tam, kad butu tinkami saldyti rei…
Nu žinok 3bc nėra blogai, lekiuko ląstelių kokybė b, o čia yra gerai ir 3 stadija jau yra pilnai susiformavusi blastocista, tik tos plonėhančios zonos dar nėra, tai irgi tra neblogai.
Mums buvo situacija, kad paėmė biopsiją ir pritrūko tos medžuagos pgta atsakymui, tai kaip opciją siūlė atšildyti, dar kartą paimti biopsiją ir cėl užšsldyti, bet įspėjo, kad 1 iš 10 embrioniukų gali "neatlaikyti" to daugkartinio šildymo/šaldymo, tai mes nerizikavom.
Šiaip tavo amžiuje manau tu pagrinde rizikuoji, kad nekibs, jei nebus emploidas. Bet sindromų rizika dar yra tikrai maža, kas atsiranda daug vėliau... Tai kaip ir nėra čia kažkas tokio baisaus... Net matematiškai galima pasižiūrėti kiek kainuoja pgta ir kiek fetas. Aišku fet bus kažkiek brangiau, bet tu duodi šansą savo embrioniukams (yra teorijų, kad ir ne emploidai išsitaiso). Ir nerizikuoji jų pratasti dėl tų šildymų...
Nes mano nuomone kur tikrai reikia pgta, kai rizikuoji, kad kibs tas "pavojingas" atvejis, bet dažniausiai gydytojai laiko rizikas na bent po 35 m, ne anksčiau... Gal skamba kontraversiškai, bet tai, kad tiesiog nekibs dar neblogiausias variantas...
Aš tik biški bijau, kad F nebūtų kategoriška ir nelieptų tau daryt pgta neatsižvelgus į tavo argumentus, ar , kad 2 atsisakyti kelti...
10 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai