pink parašė:
skaitau jusu pasisakymus apie cp ir tiek daug dvejoniu ir minciu kyla... As nesu nusistaciusi kategoriskai nei pries nei uz cp. Ir dukryte mano gime per cp, nors bandziau gimdyt pati bet rezultate buvo atliktas cp. ruosiausi naturaliam gimdymui, bet pasiklioviau daktarais - kaip reiks taip ir bus ir tik po fakto suzinojau koks negeris ir kiek vis delto yra pavojingas yra cp... kalba eina ir apie vaikucio savalaiki vystymasi ir apie sekancius nestumus. Aciu dievui - mums viskas gerai
Ir dabar laukiuosi ir neaisku ar teks gimdyti ar bus atliktas cp. Vienas gydytojas sako - naturalaus gimdymo tikimybe 60%, kitas max 30% duoda. Daug daugiau rizikos dabar po cp ir nestumui - kur placenta prisitvirtinusi, kaip randas sugyjąs reaguoja i naujus pasikeitimus ir tt.
Zodziu siulau pasidometi, pasiskaityti toms kurios pirma kart gimdys ir kategoriškai nori cp...
Nesistengiu moralizuoti, bet tegu apsisprendimas buna apgalvotas.
labai graziai isdestei mintis, o bet taciau, jeigu ziuret i visus dalykus sitaip, tai paciam nestume jau tiek blogybiu, riziku ir visko galima atrasti, kad - kam tada isvis pastojom
net danties rovimas yra pavojingas
visur slypi daugybe pavoju ir niekad negali zinot, ar nepavojingas butu bandymas gimdyt naturaliai. as vel gryztu prie to paties - manau, kad viskas tera nusiteikimo ir tikejimo ir poziurio reikalas. as turejau 6 val trukmes operacija salia kraujagysliu dideliu, ir ji buvo daroma is esme del grozio (buvo atsikises apatinis zandikaulis), lauze man zandikaulius abudu specialiai, sudeliojo sakandi is naujo, kaip lego. domejaus rizikom ir viskuo, daug kas uze smegenis, kokia rizika, gali likt su nutysusiu liezuviu, seiletekiu, ir t.t., nekalabnt apie narkozes pavojus. bet gi neini pas bet ka ir bet kur to daryt - eini pas geriausia savo reikalo chirurga, i geriausia klinika ir operacija darai apskritai, nes pasitiki tais, pas kuriuos eini. o jei bijai bent kazko, tai net neini daryt...
na, moralas mano toks, kad visur visko yra, visur visko zmonems nutinka, o nuo cp isvis ne viena nera apdrausta, nes niekas pries gimdyma nepasakys, kaip tau eisis... as del dantu ir grozio galejau kamuotis vien su breketais kokius 6-7 metus, ir tai butu gryzes sakandis atgal, nes kaulai buvo netaip suauge. o operacija klakt klakt ir sudeliojo viska graziai ir greitai
todel ir i cp as ziuriu is tos puses - su savom rizikom, su zaizda ir gijimu, bet ir tikiu, kad vaiko gimimas butu greitas ir tikiuosi be didesniu kanciu, ir as pati svarbiausia buciau laiminga
todel ir renkuosi, kur geriausi gydytojai, kur geriausia prieziura. na, o tie visi snekejimai, kaip nuskausminimas ir t.t. kenkia vaikui, jo vystymuisi ir t.t.... jei kenktu baisiai, juk nei epiduras nebutu israstas, ir cp darytu turbut be vaistu
as tokia esu - jei medicina eina i prieki, tai einu kartu, jei yra budu man susimazint kancias, kuriu as nesugebu aukstinti, tai as ir tuos budus naudoju... draugei po gimdymo, jau augint vaikeli buvo operuota bambos isvarza. su tuo pjuviu dabar besilaukdama antrakart bedu daugiau turbut turi, nei bet kuri kita po daryto cp. todel velgi, niekad nezinai, kas kada kaip tave prapjaus iki kito nestumo ir kaip tas kitas nestumas eisis
galiausiai daejo man, kad visos diskusijos kyla is to, kad NIEKAD NEGALI ZINOT
ir nebera ka sneket, nes lieka tik beprasmes diskusijos apie nezinoma musu ateiti