Cukrausvata parašė:
Mamos, parašykite, ką mėgsta birželinukai valgyti? Koks patiekalas on top? Man jau nebeišneša galva, ką pagaminti. Nes turi kelis patiekalus, kurie skanu, kitų neįs…
Pas mus irgi toks vaizdas, kad labai ribotas meniu. Aš irgi suku galvą ką dar pasiūlyti, kad pamėgtų, nors ragauja viską ką valgom.
Pirmoj vietoj - virti varškėčiai
Valgo visas sriubas, net močiutės gamintą neaštrią charčio valgo
Labai mėgsta virtą žuvį - heką, doradą. Prie žuvies išverdu kokių 3 rūšių daržovių (kažko iš: šparaginių pupelių, šaldytų žirnelių, brokolio, kalafioro, moliūgo, cukinijos, aguročio). Bet irgi tas pats - vienąkart valgo skaniausiai sriubą ar žuvį, kitąkart tą patį patiekalą stumia, raukosi, neįkišį. Kaip sakau - rūpinasi, kad mamytė alkana neliktų
nes tuomet kiek vėliau pasiūlau, pvz po lauko, bet jei vėl atsisako, tai aš labai skaniai suvalgau
Vakarais dažniausiai būna šiltas karvės pienas su varške. Sakau imk, pati žvejok, tai jai lb patinka ieškoti varškės gabaliukų
Arba lietiniai blyneliai su varške.
Užkandžiams labiausiai mėgsta obuolius graužti, kriaušes, granatus, mandarinus, braškes, liofilizuotas braškes. Dar nuskustą morką - labai mėgsta graužti, net prašo jei pamato, kad skutu morką
Gal dėl to, kad pas mus dygsta dar tik 5, 6 dantukai. Datulės pasiprašė ir lb skaniai suvalgė
Iš didelio noro palaižė ir citrinos, svogūno ir česnako, sakė "kaka"
Db juos žino ir vos pamačius šaukia "kaka"
Pasidalinkit prašau kokias duodate daržoves ar ką iš jų ruošiate? Įtariu, kad mano yra skurdus daržovių meniu...😒 nesugalvoju ką dar duoti, ką paruošti. Kažkada agurkus valgė, db neįkiši. Papriką iš tolo spjauna.
Ar duodate ką nors (apart burokėlių sriubos) iš burokų, paprikų, špinatų?