Wiku parašė:
Kalbu is patirties, ne is lempos. Mano pirmagime tiesiog tingejo kazka daryt, per diena po kelis kartus darydavau su ja manksta ir nieko. Po paskirtu mankstu su spe…
Na aš rašau abstrakčiai iš kineziterapeuto pusės, nes pati esu kineziterapeutė. Mes magiškos intervencijos nedarom, tiesiog parodom kaip ką atlikti ir patariam. Visai kas kita yra kai jau rimti raidos sutrikimai tada mankšta sudėtingesnė, daugiau manualinės terapijos, refleksų sužadinimo ar slopinimo. Bet jau tokiais atvejais kūdikiukai atkeliauja po neurologo. Esu turėjus N atvejų, net tokį kaip 8 mėn. vaikiukas nesivartė tik sukosi aplink savo ašį paguldytas ant pilvo. Ir ką neurologė pasakė viskas su juo ok, jo tokia raida. Kai jau visi raudonoms vėliavoms plėviasavo. Bendravau su to vaikiuko mama ir toliau, parodėm kaip mokinti apsiversti ir pan. Buvo 10 užsiėmimų, po to darbas namuose. 10 mėnesių vaikiukas jau pats asisėdavo, atsistodavo ir žingsniavo šonu. O kad vaikai skirtingai reaguoja į aplinką tai taip. Vienas neleis svetimam prisiliest, o kitas tik jo ir klausys. Bet vistiek didžioji magija įvyksta namie, tėvams dirbant su savo vaikais