daiva1020 parašė:
O toli už brūkšnio likot? Palaukit dar antro turo, gal bus kas nepasirašė sutarčių ir bus likę vietų 😉
Apie 25 -35 tai abejoju ar tiek bus nenorinčių lankyti
daiva1020 parašė:
O toli už brūkšnio likot? Palaukit dar antro turo, gal bus kas nepasirašė sutarčių ir bus likę vietų 😉
Apie 25 -35 tai abejoju ar tiek bus nenorinčių lankyti
Sveikos, kokie žaislai jūsų vaiku idomiausi? Gal būt krepšinis, futbolo vartai, staliaus stalas, gal koks medicinos rinkinys?😀 As dabar saviškiui nupirkau virtuvėle tai dabar visa diena prie jos kuiciasi , labai idomu ten viskas, tai ieškau panašios alternatyvos kad irgi taip pat susidomintu, nes visos tos kaladėles, knygeles, grojantys pianinai atsibode, net nebeima jų į rankas..😀
mergyte21 parašė:
Sveikos, kokie žaislai jūsų vaiku idomiausi? Gal būt krepšinis, futbolo vartai, staliaus stalas, gal koks medicinos rinkinys?😀 As dabar saviškiui nupirkau virtuvėle…
Turim skalbenkę vaikišką 😀 tai juokaujam, kad jau visi namai išskalbti. Nors į ją pilasi vanduo, kol kas be vandens skalbia visus telpančius žaislus. Vasarą lauke ir vandens pripilsim
Sveikos, ka moka jusu vaikuciai? Šokinėja, bėgioja? Mano vaikas nemoka šokinėti, bėga tik tokiu greičiu žingsniu.. O Ar moka sudeti kaladeles pagal figurele, ar stato piramides ? Pvz pasakius kaio daro karve atsako muuu?? Mano vaikas labai mažai domisi vis dar žaislais, pati stengiuos daug sedeti kartu su juo, rodyti kaio žaisti, fantazuoti bet jis atrodo nelabai domisi.. Žvalgosi šiaip sau kur, šiek tiek nerimauju ar tai normalu.. Kelias dienas buvo žaidimu kambarį pirmą kart, papuolė daug vaikučių, mano vaikutis atrodo net nemoka elgtis, stovi, žiūri į visus..🙈 Tada paleido ten muzika, pradėjo suktis ratu, man tokia panika aš jau iškart savo galvoje visokius scenarijus piešiu, kad gal būt per mažai laiko skiriu jam, blogai darau , kad tiek mažai išeinam su kitais vaikais pažaisti, jau toks kaltės jausmas nori apimti.. 😢😢 Gal tiesiog jau nuo visko pavargau ir trūksta ir paguodos ir poilsio😭 Prisižiūrėjau tam žaidimų kambarį kaip tokio amžiaus vaikai žaidžia, dūksta ir panika prasidėjo, kad mano toks bailiukas, stovi pašonį, stebi, nelaksto galva pametes, atrodo daug dalyku net nemoka.. Prašiau duoti labas vaikams kurie buvo prieje prie jo, tai atrodo jis nesupranta ko prašau, nors namuose moka duoti ir labas ir penkis ir žaiba...Žodžių man tokios blogos mintys, gal jūs mane čia nuraminsit ir pasakysit, kad čia viskas normalu? O gal reiketu pakalbeti su seimos gydytoja, gal kokie sutrikimai lenda😭
mergyte21 parašė:
Sveikos, ka moka jusu vaikuciai? Šokinėja, bėgioja? Mano vaikas nemoka šokinėti, bėga tik tokiu greičiu žingsniu.. O Ar moka sudeti kaladeles pagal figurele, ar st…
Na mano mergaitė žaidžia kaip kuriomis dienomis. Būna stato bokštus, būna tik griauna. Šiaip labai daug moka, parodo, kiek metų, kur kojos, rankos ir pan. Bet jokių gyvūnų garsų nekartoja, nors aš per daug tuo neužsiimu. Kur būna vaikų, tai irgi arba sau žaidžia, arba eina ir glebėsčiuoja. Žaidimų kambarių aš dar privengiu, tai tik 1 kartą yra buvusi. O jūs visada drąsiai jaučiatės naujoje vietoje, tarp nepažystamų žmonių ir dar triukšme? Gal vaikui tiesiog nedrąsu ar ne ta diena. Gal daugiau laiko reikia priprasti prie kitų
mergyte21 parašė:
Sveikos, ka moka jusu vaikuciai? Šokinėja, bėgioja? Mano vaikas nemoka šokinėti, bėga tik tokiu greičiu žingsniu.. O Ar moka sudeti kaladeles pagal figurele, ar st…
Normalus jūsų vaikas!!! Tai jūsų lūkesčiai kaip kokiam dvimečiui.. Jis auga ir pažįsta pasaulį savo tempu. Su kitais vaikais žaiati norės, kai bus 3. Garsus ateis laikas ir atkartos. Figurėles į formas pradės dėt, kai bus 2.. Kiekvienas mokosi kažką skirtingo kiekvieną dieną. Vienas šokt, kitas šokinėti, kitas figūrėles dėti, kitas garsus atkartoti, kitas apkabini mamą. Maniškio dabae tikslas ne figūrėlės ae garsai, ber va apsirengti kelnes🤣🤣🤣
Visi vaikai labai individualūs, ką vienas geba, kitam gal net neįdomu, nu tai juk ir neversi.
Maniškis daug supranta, pvz aš virtuvėj gaminu, jis kambarį žaidžia su kamuoliukais, būna kad kamuoliukas nusiridena po lova, tada atbega pas mane, tempia uz kelniu ir rodo rankyte i kambarį, einu, tada jis atvedes mane pasilenkia prie lovos ir rodo pirštu po lova. O ten kamuoliukai.
Piramides stato, griauna, delioja medines deliones, jas pradejome labai anksti tai visas sudeda i vietas ir pataiko.
Sokinet nesokineja, nemoka🤭
Ant visų gyvūnų sako au, matyt todel kad namie turim šunį, tai ir jis labai atkreipia dėmesį i juos būdamas lauke.
Labai mėgsta išmesti šiukšlės, ir šiaip toks zosius jis pas mane, viska žino, pvz po maudynių rodo man kur padėti vystymo lenta, šildytuvą.
Kur batus sudet reikia, kur kuprine mamai pasidet, nu toks va🤭
Būkit rami, ne jūsų vienas toks 🙂 Maniškis irgi nekartoja gyvūnų garsų, o žaidimų kambariuose lankomės dažnai, bet su kitais vaikais jis nežaidžia, būna sau.. ir tai normalu kiek domėjausi. Jie dar moka žaisti su kitais. Šokinėti irgi dar nebando, bet pagal muziką trepsi su koja🙂 Zaislais nedaug domisi, labiau įdomu užlipti visur kur įmanoma, ant komodų, stalo ir pan. ir šiaip tirinėti naujus dalykus. Anksčiau domėdavosi knygelėmis, bet dabar nebe, nors atsisėdu, rodau pasakoju.. bet susidomėjimo nėra.
mergyte21 parašė:
Mano dukra irgi kukli - tikrai retai mato vaikus, o pamačiusi juos įdėmiai stebi. Manau, kad su tuo viskas ok, kartu vaikai žaist pradeda tik 2.5-3 metų, iki tol žaidimas vyksta nebent sėdint vienas šalia kito, atskirai. Dėl gyvūnų garsų - kartoja labai daug, bet jie nėra tikslūs (tarkim šuo ne au au, o vuf vuf, varlė ne kva kva, o vavava, katė ne miau, o meee). Bokštus statyt gali, figūrėles sudėt gali, BET tai jos visiškai nedomina! Ne jos žaislai ir viskas, parodo, kad sugeba ir bėga tolyn. Galbūt ir jūsų turimi žaislai nėra tiesiog įdomūs mažyliui? Manoji ir mėgo knygutes, dabar nebenori jų. Tai ryt nusprendžiau kartu keliaut į biblioteką, kad išsirinktų pati. Gal reiktų ir jums pabandyt nueit į žaislų parduotuvę su juo, kad išsirinktų, kas patinka (aišku, rizikinga....😄). Mano taip išsirinko gyvūnų figūrėles kažkada paprastoj maisto pardėj, tai geriausias žaislas iki šiol
Na, man tiesą sakant, keistai skamba, kad metų ir 4 mėn vaikas turi atkartoti tobulai gyvūnų garsus ar pan. Juk jie mažiukai dar. Žaidžia irgi ne su tuo, ką turi, o su kuo nori. Beje su kitais vaikais pradėt žaist galėtų 2,5 metų. Stebėkite esmę, ar tobulėja, ar socialiai bręsta. Mano mažylis parodo, kur nosis, ausis, plaukai ir pan. Kartais bambą parodo ant galvos. Sudeda medinę dėlionę, ber figūrėlę pataiko tik apskirtimą. Kartais sudeda viską. Su vaikais mažai būna, turime 4 mėn vyresnį pusbrolį, tai jis pvz moka visur užsikeberioti, gal tik tiek pranašumo tokio amžiaus. Aišku, maniškis ir duris vonios plėšia, kai pasakau, kad eisim maudytis, ir pamatęs vilką reklamoje pradeda kaukti auuu. Tai man tiek užtenka bendram suvokimui, kad susivokia, kas kur. Nebėgioja, moka užlipti ant lovos. Beje, vaikščioti užtikrintai išmoko tik prieš kokių 10 dienų, bet išmoko. Labai suprantu, kodėl nerimaujat, todėl siunčiu daug palaikymo, tiesiog susikoncentruokime į tai, ką moka ir kaip tobulėja mažyliai, o ne kaip elgiasi kiti. O gal tie vaikučiai žaidimų kambary turi po kelis broliukus, todėl tobulėja greičiau. Gal dažnai eina į žaidimų kambarį. Mes pvz dar nebuvę, planuoju greitu metu nuvežti. Bet mano nuomone, normalu, kad 16 mėn vaikas yra žiopliukas.
4 testuotojų vertinimai
13 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai