Br1g1ta parašė:
Sveikos visos![]()
Sveiki, geriausia paskambinti
Br1g1ta parašė:
Sveikos visos![]()
Sveiki, geriausia paskambinti
Br1g1ta parašė:
Sveikos visos![]()
3 menesius pries atrodo
Sveikos,
Gal turite patirties del gimdymo ir motinystes atostogu Lietuvoje, kai barseli apmoka Danija.
Kaip reagavo lietuvos daktarai, kai tokios kaip nesciosios korteles nera? Turiu vadinami zurnala, bet cia mazai pas mane info supildyta, o be to viskas daniskai.
Kaip susitvarkete draudimo klausimus Lietuvoje?
Man barseli mokes darboviete Danijoje. Ar vis tiek reikia kreiptis i Udbetaling Danmark ir pranesti jiems del planuojamo barselio ir gimdymo Lietuvoje?
Butu puiku, jei pasidalintume savo patirtimi, aciu
Ri_Ta parašė:
Labas visomssakykit ka su savimi imsit arba emet i gimdymo namus?
![]()
Emiausi labai daug ka, bet beveik nieko neprireike. Tai turejau svarbiausia: tepaliuka speneliam, sportine ir maitinimo lemeneles, turejau savo naktinukus su chalatu, o antra diena turejau tympas ir maikute, ir as turejau tas sauskelnes po gimdymo 😂 nes Danijos ligoninese yra vienkartiniu kelnaiciu ir paketu, bet man pirma nakti po gimdymo, labai psiteisino tos sauskelnes, nes saugiau jauciausi... daugiau kudikeliui prireike, tik rubeliu issivesti, na ir jei gimdysit saltuoju sezonu, gali prireikti kazkokio rubelio nakciai, o siaip jie praso, jog laikytum skin to skin. 😊 o daugiau turejau pilna lagamino, visokio s, bet nieko daugiau neprireike. ai dar turejau, tas saldancias putas imtymiai hig. Ir slepetes i dusa, na ir visas kitas hig. Priemones.
Analija39 parašė:
Sveikos,
Gal turite patirties del gimdymo ir motinystes atostogu Lietuvoje, kai barseli apm…
Sveika, visa sita jau perėjau liepos men.
Lt gausi nemokama sveikatos draudimą PSD nuo 28 nėštumo savaites iki kol vaikui sueis 56 dienos, paskui reiks į ligoniu kasas jo pratęsti iki kol vaikui sueis 7 metai. Prieš tai turi deklaruoti gyvenamąja vieta LT.
Su nėščiosios kortele problemu nebuvo, tiesiog iš šeimos gydytojos ir iš akušerės paprašiau kad atspausdintu visus darytus tyrimus. Viskas buvo Dk kalba ar lotynų, išsirinko ginekologe ko jei reikėjo ir supilde į lietuviška nėščiosios kortele.
UD privaloma pranešti jei planuoji išvykti į LT. Aš vykau į LT 30 nėštumo savaite ir jau buvau dekrete.
Kas neaisku klausk 😉
Žirniukass parašė:
Emiausi labai daug ka, bet beveik nieko neprireike. Tai turejau svarbiausia: tepaliuka speneliam, sportine ir maitinimo lemeneles, turejau savo naktinukus su chalat…
Ačiū, nes pradedu sukti galvą ką susidėti, nes man sakė, kad neprisidėti visko daug, nes daug ką duos ligoninėje
Ri_Ta parašė:
Ačiū, nes pradedu sukti galvą ką susidėti, nes man sakė, kad neprisidėti visko daug, nes daug ką duos ligoninėje![]()
Tikrai taip , as kai paklausau lietuvoj moteru kurios ruosiasi didziausias tases i ligonine, tai kazkas nesuvokiamo, kaip jas apkrauna.Pientraukiai, misinukai,pampersai pakais, viska savo turi turet.O dbr as susikrovus i hummel tokia tasyte ir viskas 🤷♀️😂 dar net skaiciau, kad epidura pacios nusipirkt lyg turi🤷♀️
Dar pasitikslinkite savo ligoninės puslapyje, ten būna parašyta, ką reikia turėti. Bet asmeniškai man reikėjo tik sau rūbų persirengti ir leliukui rūbų išvažiavimui. Tačiau mane išleido tą pačią dieną, kai pagimdžiau 😁 Tai ir rekomenduočiau turėti speneliams kremo ir kompresų 😊