Sveiki!
Esu ir as is tu kurios covid pasigavo pacioje nestumo pradzioje - 6 savaite. Tos kurios jau praejusios, ka darete paskui?
As galvoju pas genetikus kreiptis kuo anksciau, labai neramu dabar. :/
Brigitaae parašė:
Sveiki!
Aš sirgau 8sav., tai viskas praėjo gerai, nieko papildomai nedariau - pasakiau tiktai savo ginekologei, kad sirgau. Turėjau temperatūros 38C+, neleisdavau tiek užkilt - gerdavau paracetamolį ir šaldydavau kirkšnis, pažastis.
Brigitaae parašė:
Sveiki!
Genetika čia ne prie ko. Jie sindromus tiria, mano nuomone, po covid kreipdamasi jūs tik eiles užimsit toms, kurioms tikrai to genetiko reikia ir yra padidintos rizikos grupėje dėl amžiaus. Joms to genetiko labiau reikia ir joms sunku laiku patekti dėl didelių eilių. Covid sindromų ir apsigimimų vaisiui nesukels. Sirgimo metu ar po sirgimo kai kurie gydytojai rekomenduoja gerti aspiriną, nes covid patirština kraują. Jei nėštumas 6 sav nepabėga, tai gal jau viskas gerai. O šiaip neikit kur galit neiti, yra priemonių, kurios saugo nuo užsikrėtimo, nosies purškalai, galų gale skiepai. Nuo gripo, kad ir, greitai atsiras, nebūtinai nuo covid. Nes buvau pakraupus darbe po vasaros, kiek žmonių čiaudi ir kosėja. Kaip pikta teta parašiau
Brigitaae parašė:
Sveiki!
Aš pirma sužinijau, kad sergu covid, o po kelių dienų sugalvojau nėštumo testą pasidaryti. Nėštumas buvo jau apie 5-6sav. Tai tiesiog pagal poreikį paracetamolis, arbatos ir pan. Kaip ir įparastą sirgimą. O poto siuntė dėl amžiaus į perinatalogijos centrą konsultacijai. Tai užklausiau dėl covid. Ten gydytoja pasakė, kad nėra ko nerimauti. Covid niekaip nekenkia vaikui, nebent labai aukštą temperatūrą turėjot. Ir tai turit pasakyti prižiūrinčiai gydytojai, o ji jau nuspręs kokių papildomų konsultacijų reikia. Dabar žiūriu labai madinga, vos tik kas iškart lėkti pas genetikus, bet reikia suprasti, kad jūs užimate vietą tos mamos kuriai tikrai reikia tos konsultacijos.
O dėl to kuo greičiau, tai anksčiau kaip 11nėštumo sav nėra ten ko eiti. Echoskopas tikslingiausias yra 11-13 nėštumo savaitę. Jei neklystu net Nipt tyrimas daromas nuo 10sav.
Brigitaae parašė:
Sveiki!
Viskas bus gerai, tikėkite 🙂
Pas genetikę be 12 sav nėra ko anksčiau eiti. Palaukite. Būtinai pasakykite gyd, kad sirgote kovidu.
Aš 20 sav sirgau kovidu. Papildomas +2 išsamias ECHO pas perinatologę gavau. Nepamenu, gal 30+ ir 35+ savaitę dar ėjau.
Viskas buvo gerai. Pagimdžiau laiku. Vaikas sveikas.
Sėkmės 🙂
Brigitaae parašė:
Sveiki!
Prasirgau covidu 6 savaitę ir dar pusmetį nuolat įvairiomis ligomis iš darželio. Gimė sveikas, išnešiotas berniukas. Jūsų stresas labiau dabar pakenkt gali. Neleiskit kilti temperatūrai aukščiau 38, paracetamolis, arbata, poilsis, jei reiks pastilės su islandine kerpena, inhaliacijos, gerklės skalavimai ir viskas bus gerai ❤️
Brigitaae parašė:
Sveiki!
Sirgau covid 8savaite. Viskas gerai baigėsi. Neleidau kilt didesnei nei 38 temperatūrai. Kadangi sirgau covid buvo skirtas vizitas pas genetikus išsamesniai apžiūrai