Inga15 parašė:
Sveikos kada pradejote gerti folio rūgštį, pasidalinkite koke gerete?
Methylfoliata - apie 6-7savaite, iki tol iki pastojimo geriau folio rugsti, kol dar nezinojau kad ji man blogai savinasi.
Inga15 parašė:
Methylfoliata - apie 6-7savaite, iki tol iki pastojimo geriau folio rugsti, kol dar nezinojau kad ji man blogai savinasi.
Inga15 parašė:
Sveika, as pradejau gerti kai tik pradejom planuoti, tai cia turbut gerokai virs puses metu, bet ir as methylfoliata geriu 400.
Inga15 parašė:
Sveika. Dar prieš planuojant FET pradėjau gerti folio rūgštį. Bent mėnesį ar du prieš pastojant - būtų neblogai pavartoti. Pagrinde tai iš Solgar gėriau metylfolatą, tik pradžioje silpnesnę, po to stipresnę. Šiaip nuo 400 iki 800, max 1000 jau - optimaliausia, jeigu neturite kokių mutacijų, susijusių su didesniu folato poreikiu.
StebuklingaŽaluma parašė:
Sveika. Dar prieš planuojant FET pradėjau gerti folio rūgštį. Bent mėnesį ar du prieš pastojant - būtų neblogai pavartoti. Pagrinde tai iš Solgar gėriau metylfolatą…
o dabar geriat? aš savo pabaigiau, mąstau, ar verta dar pirkt..
ylatyla parašė:
Man gydytoja sake, kad po 12sav nebereik gerti folio
Aquajim parašė:
Man gydytoja sake, kad po 12sav nebereik gerti folio![]()
ačiū, nebepirksiu ir aš tada
ylatyla parašė:
Nuo 14-15 sav. nebegeriu galima sakyti. Tik vieną kartą į savaitę 400 mg folato su betainu 500 mg. Čia dėl homocisteino. Tai net nežinau, ar mano organizmas tai bent pajaučia, bet man tie 400 mg per savaitę priduoda ramybės
Šiaip nuolat tikrai nesiūlyčiau vartoti folato, jeigu neturite kokių mutacijų, didinančių jo poreikį. Nes perteklius didina autizmo riziką.
StebuklingaŽaluma parašė:
Nuo 14-15 sav. nebegeriu galima sakyti. Tik vieną kartą į savaitę 400 mg folato su betainu 500 mg. Čia dėl homocisteino. Tai net nežinau, ar mano organizmas tai ben…
Hmm idomiai
as skaiciau kelis mokslinius straipsnius kad zalos nedaro ir rekomenduoja gerti visa nestuma, nes jis padeda formuotis vaisiaus kraujotakai, placentos sveikatai ir lastelems, taipogi mazina motinos anemijos tikimybe. Beje autizmo tikimybe mazina ne didina, todel turbut geriau pasekti folio lygius organizme, nes turbut kiekvienai individualiai tas poreikis yra
Aquajim parašė:
Man gydytoja sake, kad po 12sav nebereik gerti folio![]()
Geriu viso nėštumo metu po 400. Kūdikiui svarbiausia iki 12 sav., bet dėl bendros sveikatos tikrai sveika ir ilgiau pagerti.
Ernesta_ parašė:
Hmm idomiaias skaiciau kelis mokslinius straipsnius kad zalos nedaro ir rekomenduoja gerti visa nestuma, nes jis padeda formuotis vaisiaus kraujotakai, placento…
Net ir nesilaukiant kiekvienam zmogui reikia per diena gauti bent 200mg folio rugsties, tai nematau priezasciu kodel nestumo metu reiketu folio rugsties/foliato vengti po 12 sav., jeigu geriama normali doze - 200-400mg.
4 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
105 testuotojų vertinimai