2012.07.13 16:21 (prieš 14 m.)
Na mano istorija tokia. Atvaziavau i ligonine 8 vakare skatininmui. Apie 10 val idejo kazkokia zele kuri turejo iki ryto suveikt . Jau pirmus saremius pajutau apie 12 nakties, iki 2 jie jau buvo kas 2,5 min ir fans stiprus kad jau reikejo prakvepuot per juos. Vaiksciojau visa nakti tikejausi tai pades viskam judet greiciau. Apie 5.30 jau skambinau savo vyriskiui nes jauciau kad jau perkels i gimdymo skyriu ir jau nezmoniskai palaikymo reikejo . Patys saremiai jau buvo kas 1 min. Dar po ilgo stebejimo ant monitoriaus pagaliau su vezimeliu isveze I gimdykla. Ten irgi stengiausi judet kiek imanoma daugiau, tos dujos kaip pasaka buvo is pradziu , ( daug nusisnekejau tarp kitko hahaha ). Atejo manes patikrinti tikedamiesi kad busiu jau 6-7 cm pagal saremiu intensyvuma ir skausminguma . Pasirodo buvau tik 3 cm po beveik 12 valandu skausmu. Na as jau nelabai turejau sveikatos bevaiksciot, jai nisikankinus buvau pakankamai kad prasiausi epiduro. Po dar geros valandos gavau epidura kuris neveike, gal tik labai maza dali skausmo nueme. atejo vel daktaras ir suleido kazko kas irgi nesuveike , tada iseme epidura ir idejo nauja kuris irgi neveike. Veliau atejes daktaras dave doze kazkokio ipatingai stipraus nuskausminimo kuris jau suveike valandai ir padejo kunui atsipalaiduot,.Atejo vel daktaro ir patikrino, buvau tik 5 cm per 15 valandu . Jau sake kad statys ta laseline su stipriais skatinamaisiais jei dar po 4 valandu bus sitaip letai. Po viso to prasidejo visiskas kosmaras, rekiau kaip isprotejus, tokio skausmo su pirmu vaiku nepamenu. Pasirodo vaika buvo visa ta laika nugara I nugara kas or sukele tokius skausmingus saremius. Tai va Dar kart paminesiu buvau 5 cm po 15 Val saremiu , praejus dar valandai staiga pajutau kad jau gimdau. Sakau gaudykit vaika as jau stumiu ,midwife dar pagalvojo kad juokauju nes Jul ka tik buvau tik 5 cm, bet paskui pamate kad is tikruju jau galva matesi, vos spejo apsimaut pirstines, ir maziukas gime per 3 min veiduku aukstyn , viska pati maciau
mano vyriskis irgi ziurejo visa procesa, ir nukirpo virkstele. Visas skausmas dingo , liko tik dziaugsmas
Truputi iplysau keliose vietose bet sake nedideli plysimai , 7 siules. Manau patirtis butu buvus geresne jei tie epidurai butu veike, nes labai nervino kai zinojau turiu epidura, laukiau kol suveiks o taip ir nesulaukiau. Nenoriu gasdint bet kaip matot ne visad jis veikia. O vaiko pozicija nugara I nugara yra daug skausmingiau kadangi zymiai daugiau spaudimo jauciasi . Na bet kad ir kaip bebutu, viskas buvo verta . Dabar tik su pienu problemos pas mus. Niekaip jo nedaugeja. Jei ne tie ligonines misiniai gal vaikas butu labiau norejes zisti .