2019.03.08 17:49 (prieš 7 m.)
Vabaliuk, mano vaikas gavo visus rekomenduojamus skiepus išskyrus MMR. Po skiepo nebūdavo paraudimo, temperatūros, irzlumo, atrodydavo įprasta diena. Ar aš kartočiau vėl viską taip pat? Tikrai, kad ne. Mano vaikas gimdymo namuose jau pirmą parą pasituštino septynis kartus, na, ir prasidėjo kasdieninis viduriavimas, lankėm gastroenterologų ir alergologų kabinetus kas mėnesį. Niekaip negalėjo nustatyt kam alergiška, tiesa, sako, kad vaikams tokio amžiaus retai nustato, pradėjus primaitinimą košmaras tęsėsi, nes realiai niekas netiko. IgA imuniteto rodmuo buvo žemiau normos, labai užsitęsus gelta. Pediatrė ir alergologė rekomendavo skiepint, nes PADĖS žarnynui.
na, taip padėjo, kai nustojom skiepint. Žinoma, kad sunku tai patvirtinti, gal tai mamos klaidinga nuojauta. Bet po gydytojų, alinančių mūsų abiejų dietų, nes maitinu mp, realiai matau pokyčius nustojus skiepint. Teko pakeist gydytoją, nes turinčiam IgA žemiau normos, polinkį į alergijas vaikui primygtinai siūlė MMR. Žinot, yra tikimybė vaikui susirgti abiem atvejais, tik dar plius galima vakcinos žala. Ypač, kad vakcinos informaciniam lapelyje parašyta, kad tokių vaikų nerekomenduoja skiepyti. Aš sirgau vaikas vėjaraupiais, nors buvau jau nemaža ir pamenu tuos nepatogumus, bet nebuvo kažkas labai baisaus, pamenu, kad mama nepanikavo, kaip ir kai manė, kad sergu kiaulyte, pasakė, kad bus karantinas man namie.
Mano tėvas dirba elektros tinkluose ten prieš 5-7 m. darbuotojai nemokamai gavo skiepus nuo gripo, tai buvo pirmi ir paskutiniai metai, nes ypač daug jų susirgo gripu. Mano tėvas po skiepo labai sunkiai sirgo, nors gripu nesirgdavo.