Sveikos mamukai, permeciau labai greitai ka kalbejotes. Trumpai: siandien atejusi buvo midwife,pamatavo mano spaudima,paziurejo kaip zindo mazylis-zindo gerai,bet speneliu skausmas jau nepakeliamas,nekraujuoja nieko,bet kol pradeda zysti tai net dantis sukandu,tepu lanolinu,dedu multi-mum kompresiukus ir zinoma oro vonios istisai. Kolkas vienuko dar neturiu ir pradedu pergyventi,kad teks misinuko duoti,nes lyg ir prasideda mums gelta,taip midwife pasake paziurejus. Tai dabar ateis ketvirtadieni sverti,jeigu bus stiprus svorio pokytis zemyn teks misinuka jungti
papulio prasosi kas valanda,kartais tik kad i burna isideti ir miegoti,o kartais normaliai valgo,bet liepe duoti,tai duodu,kitaip balsa parodo
Kazkuri mamyte klause del gimdymo uk ir prieziuros-galiu pasakyti,kad palyginus kai gimdziau 2012 ir dabar skiriasi kaip diena ir naktis. Super patenkinta personalu,labai rupinosi,tikrino,gimdykloj labai fainos midwifes (itales buvo) ,gydytojai. Tikrai dare viska kad viskas gerai butu. Kai isveze i operacine gimdyti,nes turejo panaudoti instrumentus-todel,kad stumiau gerai,galvyte leisdavosi,bet vos atpalaiduodavau raumeni pasibaigus saremiui vel pakildavo,tad nutare padeti instrumentu pagalba. Zinoma patyriau soka ir baime del sito sprendimo,issigandau,visa purciausi,bet mano geroji modwife manes nepaliko ir vyras salia buvo per pirma stumima panaudotos zmyples kad galvytei padeti islysti ir antru stumimu jau pati jutau ir su riksmu istumiau mazyli,pradejau panikuoti,kad ilgai neisgirdau verkimo,tad nesureiksminau kad mane kazkur pusvalandi tvarke,placenta kol istrauke,keista bet neliepe istumti jos, siuvo. Kai isgirdau verkima buvo kaip Dievo apvaizda,abu su vyru apsiverkem. Po kiek laiko atnese jau atsigavusi musu turta,tegalejau veiduka buciuoti ir verkimas baigesi,maziukas glaudesi prie manes vos isgirdes balsa. Neapsakomas jausmas ir jos nepakartojamas. Bet tikrai gydytojai padare viska ka galejo geriausiai. Po visko gal 5kartus maziukui eme kraujuka tikrinti bukle,nes kazkas su kraujuku negerai buvo,kaip paaiskino paimtas kraujas is virksteles parode kad vaikui truko seguonies jau pilvelyje,kazkokia placenta buvo neaiski,lyg ir gabaliukais atsilupuinejus. Bet musu kovotojas labai greitai susieme ir buvo mano rankose. Mamukai visoms linkiu kuo lengvesnio gimdymo,ir vyro pagalbos,patikekit manim, pamaciau vyra is kitos puses ir jis mane manau pradejo dar labiau vertinti,nes pamate kiek reikejo iskenteti. O ka jau kalbeti apie pagalba po visko. Nes pati nepajegiau paeiti. Ir nusimaidyti ir pasikeisti viska ten. Beje-tena kelnaites nepamainomas dalykas nei tie iklotai,saugu ir patogu su tena kelnaitem. Tikrai pasiteisino. Visoms siunciu bucki ir graziausius linkejimus.
Sveikinimai naujai pabirejusioms mamytems