Kisulita parašė:
Dėkui, čia toks neplanuotas tas mūsų trečias, bet jau laukiam laukiam 🤭
Taip, kai pasididina ir nebeina susegti su 5 taškų diržais, jie labai gražiai viduje kėdutės pasislepia (YouTube yra pilna video kaip tai padaryti), tuomet vaikas kėdutėje segasi su automobilio diržais. Žinoma pati kėdutė prie sėdynės tvirtinasi su isofix ir tuo papildomu diržu iš nugaros. Tad jeigu planuojate priekyje vežti, pažiūrėkite ar jūsų automobilio priekyje galima ją tvirtinti.
Pvz kidfix i-size tai tvirtinasi tik su isofix, kiek pamenu lyg ir nėra tų papildomų diržų (pas mane senesnė auto tai tik isofix kabliai yra, nėra dar tos papildomos kilpos tvirtinti tam spec.diržui), o ir kiek parduotuvėje konsultavomės, net ir nesant isofix jungčiai, kidfix i-size galima sustūmus jungtis į pačią kėdutę, paprasčiausiai tik su automobilio diržu kartu su vaiku prisegti, lygiai taip pat kaip ir paprastą kėdutę, kurioje nėra isofix jungties. O vat Advansafix i-size negalima tvirtinti tik su diržais, ją būtinai reikia tvirtinti tik su isofix.
Iš dydžio visos jos didelės, gale trys kėdutės nelabai tilptų, nebent pas jus vienatūris automobilis, tuomet taip, turėtų tilpti. Britax kėdutės, jos visos yra pūstesnės, vaikui daugiau vietos, nes kiek parduotuvėje žiūrėjom, tai kitų firmų labai siauros kėdutės. Geriausia būtų nuvykus į parduotuvę gyvai apžiūrėti, pasikonsultuoti, pasimatuoti savo automobilyje. Pvz kai pirkom dualfix, tai bijojau jog gali pas mane į hečbeką netilpti. Tad parduotuvės darbuotoja padėjo man ją netgi įmontuoti, kad patikrintume ar telpa 😀