2022.06.12 23:43 (prieš 4 m.)
ginte15.mur parašė:
Laba, mano Domas pietų miego neina, vakare eina miegoti kada mes einam vėliausiai 23h užmiegam reti atvejai kad anksčiau laiko užmigtų. Aš ir kartais graužiu save k…
Na jei vienam kambaryj, tai be šansų vaiką anksčiau užmigdyti, nebent jei patį vaiką guldyti kad jau 21 h miegotu, o patiem tuo metu pvz virtuvėj pabūti. Mes irgi gyvenom vieno kambario bute tai visalaik taip darėm, kitaip irgi kol mes neidavom ir jis neidavo, bet čia labai sunku ir pačiam vaikui. Pati savo kailiu patyriau koks svarbus miegas ir naudingiausios valandos suaugusiems tai nuo 22 iki 12 - 1 nakties. Na, kad ta valandą jau miegoti, nes tuo metu psichika pailsi. Ta ir ant vaikų pastebėjau, kad nuo12-1 h nakties ju miegas jautresnis, ir košmarai visokie irgi nuo 12-1 prasideda. Vaikui tikrai labai svarbu eiti 21 h arba puse 9 miegucio, nes jie mažiukai, auga greit, reik jiem tu gerųju valandų, mažyliam tas sotusis miegas nuo 20 h ir prasideda maždaug.
Kiek darželyje šnekėjom apie tuos ritmus ir su daktarais tai darželio režimas vaikams idealiausias. O pagal jį vaikučiams ir gaunasi naktinis miegas nuo 20:30 - 21.
Bloga mama jaustis nereikia, reikia tiesiog stengtis ta situacija gerinti, nes jei dabar to ritmo nesudarysit, vėliau is vis bus pragaras sudaryt. Kartais įsivaizdavimas blogesnis nei realiai būna. Aš labai bijojau pienukus nutraukt, bet nutraukiau, žiūriu ir be to galim, naktį atsikeldavo ir toliau miegot eidavo, bijojau abu guldyt I vieną kambarį miegot, bet vienu momentu jau patys vos ne ant grindų miegojom ir bijojom apsivers ant kito šono, kad neatsibustu, nu tai ir apsisprendėm, kad daugiau taip negalim. Pasirodo veltui bijojom, puikiai praėjo tie pratinimai ☺️
Aš realiai negalėčiau vaiko vėliau guldyt nei 21 h, nu man pačiai to laiko sau reikia, nusivarau nuo kojų dieną su abiem 😄 tai jau vakare minutes skaičiuoju kol galėsiu abu miegucio suguldyti 😅