Algų klausimais.. O provincija mano išvis, kai kaime žmonės darbo neturi taupo etatus (čia aišku nelegaliai, nes iki švietimo skyriaus kai su vyru nuėjom ir iškvietė darželio valdžią tai galvas tik nunarinę tylėjo ir greit pilnas etatas pasidarė šeimininkutei) ir liepia dirbt auklėtojų padejejoms už pusę etato, nors tos jau ir 0.75 atidirba atsiprašant šiknas valo už minimumą, nors lopšelinukams antros mamos artimiausios visais higienos reikalais...guodimo ir visa kita kai auklėtojos veiklom užsiima tai dar dar kvalifikacijas pasikelia algai nors. Bet čia labai skaudi tema, aš už darželį taip praėjau kryžiaus kelius su valdžia, auklėtojų ašaras mačiau kaip bijo, kaip dirba daugiau negaudamos kas priklauso elementariai.. 😔 Su laiminga pabaiga ačiū dievui finansuose, bet nervų kainavo, kai mačiau viskas dokumentuota centai taupomi nežinia kam prie priedų valdžioje, tai galiausiai kaip priklauso atsigręžė priedai auklėtojoms. Nors mane mokyklos pavaduotojos ilgai atsimins kaip skaičiau joms higienos normų reikalavimus ir kaip durnem pabraukinejau etatų klausimą ir vaikų skaičių 🙈 tikiuosi dukros nesusidurs kaip su mokytojom..
Išsiliejau prie šios temos ❤️ man labai gaila auklėtojų ir auklyciu, kurios dirba atsidavusios vaikams pagal pašaukimą, kol kas mūsų kelyje ačiū dievui tokios būtent