Liucir parašė:
Musu kleckas gime siandien 3,4 kg 51cm. Pora dienu virs termino. Vos spejom nuvaziuot i ligonine. 🙂
Sveikinimai. Aukite dideli ir sveiki
Liucir parašė:
Musu kleckas gime siandien 3,4 kg 51cm. Pora dienu virs termino. Vos spejom nuvaziuot i ligonine. 🙂
Sveikinimai. Aukite dideli ir sveiki
LijaL parašė:
Vaikas negali neatitikt pagal savaites, tai klaidingas dalykas taip sakyt. Nes gimdymo terminas nustatomas 12sav echo ir viskas. O paskui jei vaikas didelis/mazas t…
Turejau omenyje ar pvz koks pilvukas mazesnis pora savaiciu i.t.t
MamaRossa parašė:
Čia liepinukės, dar pradedame "ristis"Labai geras straipsnis apie kraujavimą čia - https://mamoszurnalas.lt/kaip-po-gimdymo-valosi-gimda/
Tai ir as prie chebros 😁 Tiesiog anksciau issiritom 🤸♂️🤷♀️🤱
Jolita931 parašė:
Su tais pilvuko didumais tai gryna nesąmonė. 🙂 Man sakė kad vaikas bus į didžiąją puse, bus virš 4kg nes pilvas buvo laaaabai didelis, atvykau gimdyti, akušerė pama…
Va matot kaip, o jei nepaslaptis gimdos dugnas atitiko savaites? Mano mažesnis nei yra savaičių kūdikiui,o ultragarsas rodo jad sūnus prue stambesnių , juk ir ultragarsu būna paklaida, netiksliai išmatuoja
Pate parašė:
Turejau omenyje ar pvz koks pilvukas mazesnis pora savaiciu i.t.t![]()
O aš turėjau omeny, kad reikia sakyt "pilvukas mažesnis nei kitų vaikų tos pačios savaitės statistiškai". Panašiai kaip ir jau gimusių vaikučių augimą kai seka ir rašo kreives, vertina pagal procentiles, ar prie mažesnių, ar didesnių. Tai taip pat ir leliukai pilvelyje
Maniškis pilvelyje pvz atitinka 17 procentilę, tai mažesnis nei vidutiniškas tokioj savaitėj. O jo pilvukas tik 5 procentilė, tai dar nažesnis negu kitų tokioj savaitėj. Bet negalima teigti tarkim kad jo pilvukas atitinka 34tą savaitę, nes tiesiog taip nematuojama. Jis atitinka tą savaitę kurioje yra, tiesiog yra per mažas
gelyte100 parašė:
Va matot kaip, o jei nepaslaptis gimdos dugnas atitiko savaites? Mano mažesnis nei yra savaičių kūdikiui,o ultragarsas rodo jad sūnus prue stambesnių , juk ir ultra…
Mano gimdos dugnas atitinka mano nėštumo savaitę, nors vaikas pagal ultragarsą mažiukas. Bet tą ultragarsą gavau atsitiktinai, tai jei būčiau negavus, net nežinočiau kad vaikas skaitos mažas, nes pas akušerę viskas ok, kai tik gimdos digną matuoja, tai auga gerai atseit.
LijaL parašė:
Mano gimdos dugnas atitinka mano nėštumo savaitę, nors vaikas pagal ultragarsą mažiukas. Bet tą ultragarsą gavau atsitiktinai, tai jei būčiau negavus, net nežinočia…
Ačiū jums už atsakymą
gelyte100 parašė:
Va matot kaip, o jei nepaslaptis gimdos dugnas atitiko savaites? Mano mažesnis nei yra savaičių kūdikiui,o ultragarsas rodo jad sūnus prue stambesnių , juk ir ultra…
Atitiko viskas, ir pagal termina ir pagal echo viskas taip kaip turi būti 🙂
Pate parašė:
O Jums tik svoris neatitinka ar ir vaikas neatitinka pagal savaites?![]()
Neila 23 parašė:
Matyt kai svoris mažesnis, ir echo rodo mažiau savaičių, nes gaunasi kad dviem savaitem atsiliekam, bet ir anksciau taip rodė, bet tilpdavom į mažiausias normas svorio, o dabar jau per mažas svoris, bet aš pati iš kudesniu ir žemesnių žmonių, tai daktarė sakė genai.
10 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
20 testuotojų vertinimai