juočkė parašė:
Sveikos, mamytės! Kreipiuosi gal labiau į tas, kurios jau turi/turės ne pirmą mažylį, gal galėtumėte pasidalinti ka reikėtu pirkti pirmagimiui, kas pasiteisino ir k…
Labas 😊
Mano asmeninis patarimas - neprisipirk nereikalingų dalykų. Reikia: pampersai, servetėlės (sudėtis geriau tik vanduo, yra water wipes), buteliukai, pientraukis, krūtų įklotai, speneliams kremas (visi šie reikalingi, jei ruošiesi maitint krūtim, o jei ne, tai tada tik buteliukai, sterilizavimo priemonės).
Tada reiktų aišku rūbelių, aš perku nuo 51 cm, tai dažniausiai newborn būna, tada matrasiukas pampiams keist arba vystymo lenta, kaip kam patogiau, vilnonių kojinių ir kepurytės, vonelės. Vonelei aš naudodavau tik alyvuogių aliejaus kelis lašus, pradžiai tikrai nereikia jokių kosmetinių šampūnų. Žirklutės nagams, pirštinytės, kad nenusidraskytų arba bodžiukai būna su jau įmontuotom pirštinėm, aš tuos perku. Pledukai į vežimą ir namuose, aišku. Bepanteno kremas dubcei man asmeniškai pats geriausias. Soskė reikalinga dėl viso pikto, tai kelios jų būtų neblogai. Mišinukas vėlgi, jei krūtim nemaitinsit.
Būsiu vis tiek kažką pamiršusi, bet šitie, manau, reikalingiausi 😁😁😁