2023.03.29 15:40 (prieš 3 m.)
ponia.gandriene parašė:
Pastaruoju metu esu kažkiek pavargusi, nuo "viską žinančių" mamų įrodinėjimų, kaip ką reikia daryti su vaikais, ir kad viskas, visa vaikų raida yra tėvų/mamų rankos…
Aš taip pat pavargau nuo tų aplinkinių patarimų. Suprantu, kad niekas nieko blogo nenori, nelinki, bet užknisa, kai iš visų pusių visi žino kaip elgtis, tik tu viena ne.
Visada sakysiu, kad lengva patarimus dalinti toms, kurioms viskas lengviau einasi, kurių vaikai ramūs, nereikalaujantys daug dėmesio. Pritariu prieš tai rašiusiai nariai, kad o ką darysi, jei vaikas paguldytas į lovytę ir paglostytas neužmiega, negi klykdysi..
Va pavyzdys iš praktikos, mano tėtis dirba moteriškam kolektyve ir kažkokia bendradarbė gyrėsi, kad jos visi anūkai užaugo ir dukra net nepajuto, buvo labai ramūs vaikai ir tėtis grįžęs man sako nepopink tiek, nečiučiuok, palik paverkt 20 min, paverks ir praeis, nes kitaip pripras, taip sakė bendradarbė. Nu cammon.. čia baisiausias dalykas ką tu gali padaryti savo vaikui. Ir va tokios bobukės dalina patarimus. Aš anksčiau ginčydavausi, o dabar tik patyliu.
Man labai padėjo ta knyga nusiraminti ir suprasti, kad savo vaiką auginu teisingai.
Viskas, baigiu ir aš sitą temą. 😅
Mes esame pačios geriausios mamos savo vaikams. Toks tas reziume.