2021.01.21 13:05 (prieš 5 m.)
Skydliaukės bėdos beveik visuomet reiškia žarnyno bėdas. Kitaip tariant, jei yra kokių nors žarnyno bėdų, labai dažnai būna kažkokių skydliaukės bėdų. Gali būti ir labai aiškiai matomos, greit apčiuopiamos iš tth ir kt., atpo ir t.t. Gali tik echoskopas parodyti. Mano atveju skydliaukės hormonai ok, echoskopavo labai seniai, sakė viskas gerai (dabar aišku suabejojau). O per paskutinį biocheminį nėštumą pajaučiau kaip gumulą gerklėj ir kartu su kitais tyrimais pridaviau tth. Atsakymas 4,4 , praėjus nepilnai savaitei (jau pasibaigus mėnesinėms) mano tth buvo 1,1. Tai net jei skydliaukė nereaguoja iškart, gali reaguoti tik nėštumo metu. Žarnyno bėdos nebūtinai kaip man celiakija, gali būti ibs, ibd, leaky gut, sibo, arba bent disbakteriozė. Visi kalba apie tą patį - ne glitimui, pienui, cukrui. Kuo mažiau miltinių (beglitimių), kuo mažiau krakmolų, kavos, alkoholio. Tai padeda ir žarnynui ir skydliaukei. Dieta visiems ta pati. Probiotikai.
Skydliaukės bėdos dažnai reiškia ir imuno bėdas. Ypač jei atpo rodiklis padidėjęs. Bet gali būti ir nepadidėjęs, ir kiti hormonai tvarkoje. Mažinti uždegimus žarnyne tolygu mažinti uždegimus skydliaukėje, o kartu ir visame organizme, tai reiškia gerinti organizmo imuninę situacija ir pamažėja nk.
Mityba ir gyvenimo būdas yra nr. 1 priemonė šitoms bėdoms. Tuo labiau jei tth tobulas ir vaistais nieko nereikia dangstyti.