agnutia parašė:
Ačiū, skaitinejau, norisi isgirst naujausias patirtis. Gal kas siom dienom gimdete ar dalyvavot nesciuju kursuose![]()
Klaipėdoje epidura ne 100€ kainuoja, nėra dėl ko bylinėtis
Liepojos g. 43, korpusas „Aušra“, Klaipėdaagnutia parašė:
Ačiū, skaitinejau, norisi isgirst naujausias patirtis. Gal kas siom dienom gimdete ar dalyvavot nesciuju kursuose![]()
Klaipėdoje epidura ne 100€ kainuoja, nėra dėl ko bylinėtis
Marija Mo parašė:
Klaipėdoje epidura ne 100€ kainuoja, nėra dėl ko bylinėtis![]()
Oi kam ta ironija
ne sumose esme, o gavime to, kas priklauso. Bet gal bus kas normaliai atsakys, tikiuosi
agnutia parašė:
Sveikos sulaukusios savo mazyliu ir dar tebelaukiancios!![]()
Butu labai idomu suzinoti, gal pasikeite situacija Klaipedos gimdymo namuose del e…
Lai ligoniu kasos tau tai rastu pateikia ;) uzklaus ir gavusi atsakyma kai reikes gydytojom po nosim
kaune jau byla iskelta uz tai kad pinigus uz epidurus eme ;) klp kantresnes esam
Marija Mo parašė:
Klaipėdoje epidura ne 100€ kainuoja, nėra dėl ko bylinėtis![]()
Nesupratau kodel.turi moketi jei jau sumekejai per PSD? Man ir 5 pinigai
Vakar buvau pas savo ginekologe, dirba gimdymo namuose, tik primine tureti epidura jei noresiu, o vaistu nereikia, tai as tiek ir turesiu. O del epiduro jei kam idomu, tai ne gydytojai sprendzia ar yra epiduras gimdykloj ar ne, su ligoniu kasu atsakymais galit eiti i administracija aiskintis, jie sprendzia, jei kas norit tuo uzsiimt
Riesutele parašė:
Vakar buvau pas savo ginekologe, dirba gimdymo namuose, tik primine tureti epidura jei noresiu, o vaistu nereikia, tai as tiek ir turesiu. O del epiduro jei kam ido…
Na kaip ziuresi taip ir gausi. Nemokejau nei vento o viska gavau. Jei man sako ne klausiu kur parasyta arba reikalauju rastisko...prase neduodam nes nereikia nepriklauso ar pan.
pagimdziau viska gavau nesiskundziu, realiai net nklause turiu ar ne paklause ar noresiu atssakiau tai po skatinamuju sienom lipti kai pradejau paprasiau paziurejo kad dar gali ir gavau
Riesutele parašė:
Vakar buvau pas savo ginekologe, dirba gimdymo namuose, tik primine tureti epidura jei noresiu, o vaistu nereikia, tai as tiek ir turesiu. O del epiduro jei kam ido…
Jeigu ka Jurininkuose po apendicito ir vatos ir pleistu reikalauja ir yra kas perkasi tai ko jiems neprasyt ???
Aš rašiau į kltlk, cituoju atsakymą:
“Laba diena,
Atsakydami į Jūsų paklausimą informuojame, kad jei Jūs pageidaujate epidūrinio nuskausminimo gimdymo metu – už vaistus ir medicinos pagalbos priemones turėtumėte susimokate Jūs pati.
Jei epidūrinį nuskausminimą dėl medicininių indikacijų skiria gydytojas – tai apmokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.”
Antras mano klausimas buvo ar nepakeliamas skausmas gimdymo metu yra medicininė indikacija ar tokiu atveju epidūro prašymas vis tik yra gimdyvės pageidavimas. Į šį klausimą atsakymo dar negavau.
Mano (ir ne tik) atveju iš akių buvo nuspręsta, kad skausmas nepakankamai didelis (nusprendė, kad tai nėra medicininė indikacija) ir epidūro būčiau negavus, jei būčiau neturėjus. Galbūt būtų pasiūlę nošpos ir pan.
Taip kad drąsesnės galit važiuoti tik su adatom ar be nieko, aš epidūrą jau turiu. Čia grynai laimės dalykas ir filosofinės interpretacijos kam skausmas jau ta riba, kai galima imti iš ligonių kasų. Kaip viena mamytė sakė, ne kosmosą kainuoja. Kol sulauksiu atsakymo, tikriausiai ir pagimdysiu, tai va. O klausimus rašau paštu, kad turėčiau raštišką atsakymą.
Be to, nevažiavau su nusiteikimu tą epidūrą leistis, dabar irgi jo nenoriu, bet kai aptemsta protas, jau nebesvarbu niekas
Ir neklaidinkit mamyčių vien iš asmeninės patirties, kurios sakot, kad reikia tik adatų. Kai kurios gal važiuos gimdyti naktį, kai kurios be vyrų. Ir ką tada, jei negaus? Mano gydytoja sakė, kad reiki visko, paskambinus į gimdymo namus atsakymas tas pats. Atsakymas į mano klausimą iš kltlk dar nieko neįrodo, laukiu atsakymo į antrą klausimą, nes tai grynai principo reikalas, nes aš manau, kad jei visoj Lietuvoj duoda, tai turi duoti ir Klaipėdoj. Bet deja, yra kaip yra, pasirūpinkim pačios savo saugumu, kol kažką išsiaiškinsim.
_.Rūta._ parašė:
Na kaip ziuresi taip ir gausi. Nemokejau nei vento o viska gavau. Jei man sako ne klausiu kur parasyta arba reikalauju rastisko...prase neduodam nes nereikia neprik…
Man atrodo nelabai supratau jūsų komentaro. Žmogus klausė, kokia naujausia info, tai ir pasakiau, kad buvau vakar pas gydytoją gimdymo namuos ir kaip man pasakė. Ir pasakiau, kad tiesiog dauguma mamyčių klaidingai mano, jog šitie dalykai priklauso nuo gydytojų. Na nepriklauso, jie patys pyksta dėl to labai, klausiau savo daktarės, bet nieko padaryti negali, ne jie sprendžia ir iš vis, dauguma jų ateina tiesiog budėti į gimdyklą iš kitų skyrių, tai čia noras aiškintis su gydytoju, tas pats, kas parduotuvėj su kasininke aiškintis, kad cukrus ne toks saldus. Tad norėjau pasakyti, jog su visais oficialiais atsakymais, jei norit padaryti naudą ir mamytėm ir ten dirbančiam personalui, geriausia kreiptis į administraciją, o ne šokdinti gydytojus, kurie čia visai ne prie ko.
10 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai