Rutuliukasss parašė:
Sveiki. Ar galima VPA metu gauti pajamas, nuo kurių mokamas TIK GPM ir dėl to VPA išmoka nemažėja? Ačiū![]()
Galima dirbti su IV ar VL
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįRutuliukasss parašė:
Sveiki. Ar galima VPA metu gauti pajamas, nuo kurių mokamas TIK GPM ir dėl to VPA išmoka nemažėja? Ačiū![]()
Jolanta-K@J mama parašė:
tame ir esmė, kad čia nei IV nei VL
o pvz licenciniai atlyginimai/ honorarai uz autorines teises, nuo kurių mokamas pilnas GPM, bet pagal taisykles nera imoku i Sodra ir pan.
Sveiki. Mano dekretas (NGA) prasidės sausio 12 dieną. Kokio laikotarpio pajamos bus skaičiuojamos, apskaičiuojam NGA išmokas ar bus įskaičiuotas 2025 gruodis?
Kitas klausimas. NGA metu (gegužės mėnesį) gausiu metine premiją (skatinamoji premija) už 2025 metus, ar nebus po to problemų dėl to, jog tuo metu gausiu NGA išmoką? Ar ši premija įeis į VPA skaičiavimą?
Vilee123 parašė:
Sveikos. Jei Sodroje pakeičiama VPA išmokos trukmė iš 24 mėn į 18 mėn ir išmoka padidėja, tai skirtumas už buvusius mėnesius išmokamas?? Ar tik išmoka padidėja nuo …
Skirtumas išmokamas 🙂
Maršua parašė:
Sveiki. Mano dekretas (NGA) prasidės sausio 12 dieną. Kokio laikotarpio pajamos bus skaičiuojamos, apskaičiuojam NGA išmokas ar bus įskaičiuotas 2025 gruodis?
…
Gruodis neįsiskaičiuos. Paskutinis imamas mėnesis bus lapkritis.
Dėl premijos nieko tokio. Tik darbovietėj turi teisingai užpildyti, kad tai vienkartinė premija.
Rutuliukasss parašė:
tame ir esmė, kad čia nei IV nei VLo pvz licenciniai atlyginimai/ honorarai uz autorines teises, nuo kurių mokamas pilnas GPM, bet pagal taisykles nera imoku i …
Į kepurę prišikt neduočiau, bet jei čia pajamos už kažkada anksčiau, ne VPA metu sukurtų dalykų autorinės teisės, turėtų nemažinti išmokos.
Petelnė parašė:
Į kepurę prišikt neduočiau, bet jei čia pajamos už kažkada anksčiau, ne VPA metu sukurtų dalykų autorinės teisės, turėtų nemažinti išmokos.
oi geras
ačiū!
mėginsiu konsultuotis su Sodra, bet kol kas visa info sako, kad tos pajamos, nuo kurių mokamas tik GPM, išmokos mažinti neturėtų
Beje, aš čia įžvelgiu šiokią tokią diskriminaciją
Kodėl pvz IV ar VL nemažina VPA išmokų, o štai darbo ir autorinės jau gali mažinti...
Nesvarbu parašė:
Sveikos mamos apsvieškit mane kadangi esu vpa ir planuoju iseiti is darbo manes siandien paklausė darbdavys kada man baigesi vpa kadangi tetis neims tos 2men o vaik…
VPA darbe ir ismokos gavimas nesusijes. Iki kada darbe raset prasyma buti VPA? Kokiam laikui emet gauti ismoka, jeigu iki kol vaikui sueus 24 men, tai taip, ismoka baigsis kai vaikui sueis 22 men.
3 testuotojų vertinimai
18 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai