vasaris2023 parašė:
Ar yra vaikuciu, kurie vis dar nereaguoja kvieciami vardu? 🤔 kada jusu vaikai pradejo reaguoti?
Nuo 6 mėn reaguoja, dabar ir į mažybinį savo vardą reaguoja. Bet vienos draugės berniukas tik 12 mėn ėmė reaguoti, kai visa kita gerai.
kriistiina parašė:
Aš, kai laukiausi, irgi galvojau skaitysiu viską apie vaikų aklėjimą, bet dabar nebematau prasmės. Per vieną MIS podcastą kaip tik kalbėjo apie visas auklėjimo meto…
Oi tikrai, labai sumaišo protą tos knygos. 😵💫
Aš kaip tik galvojau, kad nieko neskaitysiu, nes vaikas turi poreikius, tai pagal juos ir vadovausiuos, bet kad maniškė užsiima užsiima, o tada rėkia, kad jau seniai norėjo valgyt, seniai norėjo miegot, man taip sunku ją suprasti.
Dar skaičiau truputį vaiko sveikatos enciklopedijoje, o paskui visokius straipsnius apie vaikų temperamentus, tai panašu, kad maniškė labai intensyvaus ir sunkaus temperamento ir va todė man sunku ją patenkinti ir nuraminti, bet turėjau tikrai daug knygų paskaityt, kad suprasčiau kas čia su tuo mano vaiku, kad čia ne aš durna ir bloga mama, o tiesiog sunkus vaikas.
Jos mėgstamiausias užsiėmimas yra knygos, ypač su judančiomis detalėmis, labai įdomu kaip jos juda, kaip jos pritvirtintos, išardė jau dvi Meškio Zujaus knygas ir jos tai gan tvirtai padarytos, kelias knygas su medžiagėlėmis visiškai sudraskė, jei ten kokie puslapiai atsiverčia irgi dabar nurauti, o gavom padėvėtas iš draugės su dviem vaikais, kitas Vinted pirkau, bet buvo tik su dantų žymėm.
Dar labai mėgsta atsidarinėti dėžutes ir į jas dėti dalykus, dabar prieš porą dienų išmoko statyti vieną kaladėlę ant kitos, tai viską stato.
Bet jei aš bandau kažką parodyt, įsiterpti, tai viskas, mušasi, rėkia, negaliu užsiimti. Lygiai taip pat negaliu savo darbų dirbti, nes ateis patikrinti, tai kol pati žaidžia turiu sėdėt šalia ir ją matyt, kartais atsisuka, pamojuoja, toliau žaidžia, bet jei nežiūriu į ją, tai verkia.